Gemeente Almelo

Almelo dooft verlichting tijdens Nacht van de Nacht

23 oktober 2009 - Ook in Almelo wordt tijdens de Nacht van de Nacht de straatverlichting en verlichting van gebouwen zoveel mogelijk uitgeschakeld. Gemeente Almelo werkt op zaterdag 24 oktober mee aan de landelijke actie. Die nacht wordt ook de klok een uur teruggezet. Inwoners en ondernemers worden gevraagd deze nacht mee te doen aan de licht-uit-actie.

De straatverlichting gaat op het plaatsen waar dat in Almelo mogelijk is, direct op de nachtstand. Een aantal delen van de binnenstad wordt normaal verlicht.

In de binnenstad blijft de buitenverlichting van het stadhuis, het oorlogsmonument en de St. Georgiuskerk zaterdagnacht uit. Het gebouw Eninver en andere wijkcentra worden niet verlicht. De Almelose bevolking en bedrijven worden opgeroepen om 24 oktober de buitenverlichting 's avonds en 's nachts uit te laten.

Activiteiten rond Nacht van de nacht

Gemeente Almelo heeft aan de basisscholen een lespakket over de nacht van de nacht beschikbaar gesteld en IVN Almelo organiseert een nachtwandeling (www.ivn.nl/almelo) Aanvang 19.30 uur, deelnemers verzamelen zich op de parkeerplaats aan het begin van de Gravenallee / parallelweg R. van Limpurgsingel.

Stichting Natuur en Milieu en de provinciale milieufederaties organiseren dit jaar de vijfde Nacht van de Nacht met veel duistere publieksactiviteiten. Zie voor meer informatie en alle activiteiten www.nachtvandenacht.nl