Gemeente Asten pompoendagen Asten

24 oktober - 1 november: pompoendagen Asten

Van zaterdag 24 oktober t/m zondag 1 november vinden in het museum de Pompoendagen plaats. Het thema van dit festijn voor jong en oud is dit jaar Bosbewoners. Op zaterdag 24 oktober verricht wethouder Theo Martens de opening van de pompoendagen.

Programma

Dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 is iedereen welkom om te komen genieten van de honderden pompoenen en kalebassen in allerlei bonte kleuren en creaties in de tuin en het bos waar de bosbewoners wonen. PompoendagenAsten3

* Op zondag 25 oktober vindt er een weging plaats van de zwaarste pompoen en natuurlijk zijn alle liefhebbers die zelf pompoenen hebben gekweekt welkom om aan deze weging deel te nemen.
* Woensdag 28 oktober Pompoenweging voor kinderen; kinderen die zelf een pompoen meebrengen hoeven geen entree te betalen. Wie de zwaarste , de mooiste of gekste pompoen heeft of maakt, kan een prijs winnen. Woensdagavond 28 oktober zal er een avondopenstelling zijn, kinderen kunnen deelnemen aan een spannende tocht door de museum tuin waarbij ze worden voorzien van lampionnen. Voor volwassenen is er een speciale rondleiding rondom het thema "Tijd". Vanaf maandag 19 oktober zullen een beperkt aantal kaartjes voor deze activiteiten te koop zijn aan de receptie van het museum. Ben er vlug bij want OP is OP!

Dit jaar is er ook een pompoen-snij-wedstrijd. Tegen betaling van 1.50 euro kan iedereen van 19 tot 23 oktober een Halloweenpompoen afhalen bij de receptie van het Museum. Het is de bedoeling dat elke pompoen zo mooi mogelijk wordt gesneden, zonder hulp van overige versieringen en de pompoen zodanig behandeld wordt, dat deze lang houdbaar is. Inleveren van deze pompoenen kan tot en met zondag 25 oktober. Op de website van het museum, www.museumasten.nl, vindt u meer informatie over de werkwijze.

Aanrader voor de herfstvakantie

Voor jong en oud, goed of slecht weer, er is van alles te beleven en het is dan ook zeker een aanrader voor de herfstvakantie. Kinderen kunnen dagelijks zelf pompoen snijden en samen met ouders , opa´s en oma´s genieten van de prachtige creaties, de bosbewoners en honderden pompoenen die de tuin versieren en maken tot een sprookjeswereld. Veel kramen met activiteiten en producten in de herfstsfeer. Ook zijn er zelfgemaakte lekkernijen die men kan proeven, zoals pompoensoep en zelfs pompoenkaas. Daarnaast zijn er natuurlijk ook volop kleurrijke pompoenen en kalebassen te koop om het huis mee te versieren.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.museumasten.nl

Programma Pompoendagen 2009 een greep uit de extra activiteiten die tijdens deze week plaatsvinden.

Zaterdag 24 oktober

o.a. Schminken, Mangsmaskertheater

Zondag 25 oktober

o.a. Schminken, Zanggroep Timeless, Weging zwaarste pompoen

Maandag 26 oktober

o.a. Muzikant met buikorgel

Dinsdag 27 oktober

o.a. Straattheater Snoef

Woensdag 28 oktober

o.a. Pompoenweging jeugd, Schminken, Seniorenorkest Da Capo, Clownstheater, Themamiddag "Paddenstoelen" (vooraf inschrijven), Avondprogramma (vanaf 19 oktober kaartverkoop kassa museum. Ben er snel bij want op = op)

Donderdag 29 oktober

o.a. Verhalenverteller Frans van de Pas

Vrijdag 30 oktober

o.a. Straattheater Snoef

Zaterdag 31 oktober

o.a. Schminken, Seniorenorkest Groot Someren

Zondag 1 november

o.a. Schminken