Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (44-09)

23 oktober 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van Burgemeester en wethouders van 24 tot en met 01 november 2009.

Wethouder 't Hart reikt prijzen uit bij de Kempvis Wethouder Gert-Jan 't Hart verzorgt zaterdag 24 oktober om 21.00 uur de prijsuitreiking van een zwemwedstrijd in het clubhuis van de Kempvis aan de Hoogwerfsingel 10. Een bijzondere wedstrijd met internationaal karakter. Voor de 38e keer organiseert de Spijkenisse zwemvereniging de Kempvis een uitwisselingsweekend met zwemverenigingen van zustersteden Thetford en Hurth.

Burgemeester ontvangt leden Fotoclub Spijkenisse Burgemeester Mirjam Salet ontvangt op dinsdag 27 oktober van 18.30 uur tot 19.00 uur zo'n 35 leden van Fotoclub Spijkenisse in de burgerzaal van het stadhuis. Fotoclub Spijkenisse exposeert in de hal van het stadhuis. Deze avond neemt de burgemeester een kijkje bij de foto's en maakt zij kennis met de fotografen. De leden van de fotoclub maken foto's van het leven in Spijkenisse en vormden daar een prachtige collectie van. De expositie is tot vrijdag 06 november 2009 te bewonderen in het stadhuis.

Wethouder Mourik en Mijnands geven startsein inzameling plastic afval Wethouder Christel Mourik en Jan-Willem Mijnans geven het officiële startsein voor de inzameling van plastic afval op woensdag 28 oktober. Zij doen dit om 11.00 uur bij de oranje ondergrondse verzamelcontainer in de A. van Bronckhorstlaan (nabij de middeningang van de Marrewijkflat). Een grote opblaasbare Plastic Hero wijst de weg.

Wethouders Mourik en Lewis openen kunstproject bij winkelcentrum Waterland
Wethouders Christel Mourik en Marjolijne Lewis geven vrijdag 30 oktober bij winkelcentrum Waterland met een luchthoorn het startsein voor de onthulling van panelen die door kinderen van basisscholen zijn gemaakt.
Bewonersgroep Waterland heeft het idee ontwikkeld om na de brand van het winkelcentrum de hekken met fleurige panelen op te fleuren. Basisscholen uit de wijk hebben hier enthousiast aan meegewerkt. De leerlingen geven op de panelen aan hoe zij het nieuwe winkelcentrum zien.

Wethouder 't Hart heropent Nieuwstraat
Wethouder `t Hart heropent zaterdag 31 oktober om 14.00 uur de `korte' Nieuwstraat. Na een uitgebreide verbouwing hebben de winkeliers de voormalige Nieuwstraat / Boogjes omgedoopt naar `korte' Nieuwstraat. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er optredens van De Baronessen en de Amazing Stroopwafels.

Interne links


* Fototentoonstelling Fotoclub Spijkenisse in hal stadhuis
* Heropening Korte Nieuwstraat