TROS


Afdeling
Communicatie

Hilversum, 23-10-2009

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 24 oktober

Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG
24 OKTOBER

De Europarlementariërs Esther de
Lange (CDA) en Judith Sargentini (GroenLinks) zijn samen met SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel zaterdag 24 oktober te gast bij TROS KAMERBREED.

Heeft Berlusconi teveel macht?
Het Europees Parlement heeft afgelopen week heftig gedebatteerd over persvrijheid, beter gezegd: over de macht van de Italiaanse premier Berlusconi. De helft van de Europarlementariërs vindt dat Berlusconi te veel greep op de Italiaanse media heeft en dat dat zelfs gevaarlijk is; de andere helft vindt dat zij zich daar als Europarlementariërs niet mee moeten bemoeien. Resoluties om Berlusconi aan te pakken haalden het niet, maar was het felle debat de voorbode van een politieker Europees Parlement?

Volgende week komen de
regeringsleiders bij elkaar voor de Europese top. Daar moeten belangrijke beslissingen genomen worden. Bijvoorbeeld over een gezamenlijk Europees standpunt voor de klimaatconferentie later dit jaar in Kopenhagen. Europa zit nog niet op één lijn wat betreft de aanpak en financiering van het klimaatprobleem. Gaat die impasse nog doorbroken worden? Of raakt Europa achterop als het gaat over het klimaat?

Ook zal er op de top gesproken
worden over de nieuwe Europese Commissie, die binnenkort aantreedt: wie zal er voor Nederland commissaris worden? En hoe liggen de kansen voor premier Balkenende om president van de Europese Raad te worden?

Presentatie: Margriet Vroomans en
Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl




TROS