Gemeente Westervoort

De pracht van een donkere nacht...tijdens een avondwandeling op 24 oktober aanstaande

Op zaterdag 24 oktober aanstaande vindt voor de vijfde maal de 'Nacht van de Nacht' plaats. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis.

Nederland is een van de meest verlichte plekken van Europa; Nederland wordt 's nachts lichter en steeds meer mensen en dieren ondervinden daar hinder van. Veel van die verlichting is onnodig. Waarom moet een reclamemast de hele nacht branden? Waarom staan bedrijfsgebouwen de hele nacht in de felle verlichting terwijl er niemand langskomt? Driekwart van de Nederlanders wil een donkerdere nacht en lichtvervuiling ontneemt aan bijna de helft van de mensen het zicht op de sterrenhemel. De Nederlander stoort zich vooral aan verlichting van bedrijven.
Daarom organiseren De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu op 24 oktober 2009 de vijfde Nacht van de Nacht. Tijdens dit succesvolle evenement worden er in heel Nederland verschillende nachtelijke activiteiten georganiseerd. Het doel van de Nacht van de Nacht is om de duisternis in Nederland terug te krijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegen te gaan. Natuurlijk is licht ook belangrijk, maar er kan veel slimmer en zuiniger verlicht worden zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding is.

Lichten doven
Wij willen u vragen om de Nacht van de Nacht te ondersteunen. Dat kan heel simpel door op de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober de verlichting van uw bedrijfsruimte, de buitenreclame en/of buitenverlichting te doven. Daarmee geeft u aan dat u oog heeft voor de belangen van mens en dier en bespaart u tegelijk ook energie.

Nachtwandeling in Westervoort
Er is ook een activiteit georganiseerd in Westervoort. Op zaterdag 24 oktober aanstaande is er een avondwandeling, georganiseerd door IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie. De wandeling start om 20.00 uur bij zalencentrum Wieleman. Deelname is gratis. Wilt u ook genieten van de schoonheid van Westervoort en de pracht van nacht tijdens deze speciale avondwandeling? Geef u dan op, bij de heer Verhoeven, t. (026) 3114227. U kunt de heer Verhoeven ook bellen als u meer informatie wilt.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl