Ingezonden persbericht


Persbericht
Beleef de Nacht van de Nacht in de Biesbosch
Nachtelijke excursies vanuit het Biesboschcentrum Dordrecht

zaterdag 24 oktober 2009

Tijdens de vijfde Nacht van de Nacht, op zaterdag 24 oktober 2009, vinden landelijk diverse activiteiten plaats om aandacht te vragen voor het belang van de duisternis voor de dieren en planten in natuurgebieden. Ook in de Biesbosch vinden diverse excursies plaats onder het motto 'Laat het donker donker!'

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert op deze avond 2 excursies.

Schemerexcursie (3 uur)

Een wandeling terwijl de dag in de nacht overgaat. Wie weet met een ontmoeting met en bosuil, vleermuis of zelfs eens bever. De schemerexcursie begint en eindigt bij Sterrenwacht Mercurius. Na de wandeling is er een rondleiding in de Sterrenwacht met een blik door de telescoop op de nachtelijke hemel. De schemerexcursie is al volledig vol geboekt.

Nachtexcursie op het Griendmuseumpad

Vanaf de steiger van het Biesboschcentrum in Dordrecht vertrekt om 20.00 uur fluisterboot de Sterling voor een korte vaartocht naar de Stenen Keet aan het Wantij. Hier gaan de deelnemers aan wal, om in totale duisternis terug te wandelen. Zaklampen kunnen thuisblijven. Tegen 22.00 uur wordt de groep overgezet bij het Biesboschcentrum. Voor deze tocht kan men zich nog aanmelden. Reserveren bij Biesboschcentrum Dordrecht, tel. 078 630 53 53, e-mail: info@biesbosch.org. Kosten E 5,- , te betalen aan boord.

Belangrijk
De wandelingen gaan in het donker over onverharde paden. In verband met de veiligheid is het dragen van stevige schoenen absoluut noodzakelijk. Ook warme kleding is aan te bevelen.