Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 16 oktober 2009

Jongeren pakken Slotermeer aan met Pimp my Block

NJR start i.s.m. Stichting Dock en stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer project om met jongeren de wijk te verbeteren

Op zaterdag 24 oktober staat de Amsterdamse wijk Slotermeer in het teken van Pimp my Block. Op deze dag daagt NJR (Nationale Jeugdraad) jongeren uit om ideeën in te leveren ter verbetering van hun eigen wijk. De jongere met het beste idee wint 5000,- euro. In het monumentale 'De Kandelaar' opent het stadsdeel om 18.00 uur het evenement.

Pimp my Block is een grootschalig project waarbij jongeren uit maar liefst 14 aandachtswijken in heel Nederland hun wijk onder handen nemen. Het kick-off feest in De Kandelaar betekent het startschot voor het inleveren van de ideeën over Slotermeer. Daarna kunnen jongeren via www.pimpmyblock.nl ideeen blijven inleveren, tot aan de Award Show die volgend jaar zal plaatsvinden. Het beste idee wordt dan beloond met ¤ 5.000,- voor de uitvoering. De overige goede ideeën maken ook kans op uitvoering. Zij worden doorgestuurd naar de afdeling Bewonersinitiatieven van het stadsdeel.

Tijdens het evenement zijn er optredens van o.a. Fouradi en Hef. Ook staat er een brassband op de planken en voert Studio West een dansvoorstelling uit. Deze artiesten werden door de Amsterdamse jeugd zelf uitgekozen. Het is dus een avond met hun eigen muziek, in hun eigen buurt en met hun eigen ideeën. Jongeren mogen zelf bedenken hoe zij hun omgeving willen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld een sportevenement, buurtfeest of een opknapbeurt van publieke ruimtes zijn. Inzet is dat jongeren ideeën inleveren die een positieve bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de wijk. De winnaar wordt ondersteund door NJR en Stichting Dock en de overige goede ideeën worden doorgestuurd naar de afdeling Bewonersinitiatieven van het stadsdeel.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer waar Pimp My Block actief is. In Slotermeer wordt het project uitgevoerd in samenwerking met Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, Stichting Dock en Koers Nieuw West. Naast Slotermeer vindt Pimp my Block in Amsterdam ook plaats in Osdorp en Overtoomse Veld. Andere steden waar Pimp my Block actief is zijn: Arnhem, Amersfoort, Den Haag, Dordrecht, Deventer, Maastricht, Enschede en Rotterdam.

Algemene informatie

Pimp my Block Kick-off party Slotermeer (gratis toegang) Zaterdag 24 oktober, 17.00 ­ 21.00 uur
De Kandelaar (Burgemeester Vening Meineszlaan 64)
Artiesten: o.a. Fouradi, Hef, brassband en Studio West.

Kijk ook op www.njr.nl!

NJR
De Nationale Jeugdraad is vernieuwd en heet nu NJR! Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

()

Noot voor redactie,