Ingezonden persbericht


Zaterdag 24 oktober in World's Untold Stories

BLOOD LINES

Reportage over de voortwoekerende drugsoorlog in Colombia

In deze aflevering van World's Untold Stories, neemt Karl Penhaul de kijkers mee naar cocaïne oorlog die woedt in Medellin, Colombia. Het programma volgt (gewelddadige) gangs en misdaadbestrijders die tijdens hun nachtdienst te maken krijgen met de opgestapelde lichamen van doodgeschoten jonge mensen in de straten van de stad. Karl Penhaul gaat ook op onderzoek uit buiten de stadsgrenzen om te onderzoeken hoe de cocaïne overgaat van de producent naar consumenten over de gehele wereld.

De Colombiaanse drugssmaffia zet zelfs eigengemaakte onderzeeërs in om de drugs te vervoeren maar komt diep onder de zeespiegel ook de marine tegen, die alles op alles zet om deze smokkel tegen te gaan. Daarnaast zijn smokkelaars volop actief in de lucht op routes naar Mexico, het Caribisch gebied en West Afrika.

In deze aflevering van World's Untold Stories staan gevechtslinies, distributielijnen en de "blood lines" van Colombia's dodelijke cocaïne handel centraal.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: Blood Lines wordt uitgezonden op:

Zaterdag 24 oktober om 18.30 uur

Zondag 25 oktober om 12.00 en 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht