Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 19 oktober 2009

Finale verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger
Wie gaat er naar New York: Ufuk, Elsa of Joël?

Zaterdag 24 oktober 2009 strijden drie jongeren om de titel VN-jongerenvertegenwoordiger. Finalisten Ufuk Kâhya, Elsa van de Loo en Joël de Bruijn voeren overdag campagne en proberen tijdens de finale in WATT Rotterdam zoveel mogelijk stemmen van het publiek te behalen. De bezoekers kunnen met hun entreebewijs of per sms een stem uitbrengen. De uiteindelijke winnaar vliegt 2 november naar New York voor een kennismakingsbezoek aan de VN. De finale vindt plaats op Re:Shape: het event waar ontwikkeling, carrière en innovatie centraal staan. Meer informatie over de verkiezingsfinale: www.dewereldvandevn.nl.

De finalisten
De afgelopen drie weken hebben zes kandidaten fanatiek campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Uiteindelijk bleven er drie finalisten over die ieder een eigen thema hebben dat ze onder de aandacht willen brengen. Ufuk Kâhya, de 21-jarige Tilbugse student uit 's Hertogenbosch, staat voor beter onderwijs (www.ufuknaardevn.nl). De Haarlemse Elsa van de Loo (21) strijd voor het recht op water (www.elsanaardevn.vpweb.nl) en de 20-jarige Rotterdamse student Joël de Bruijn uit Den Haag komt op voor eerlijke handel (www.wix.com/joelnaardevn/vnjoel.nl).

Programma
Voor de finalisten begint het campagne voeren op 24 oktober al vroeg. Vanaf 9.00 kan er al gestemd worden door 'voornaam' te sms-en naar 5040 (geen extra kosten). Vervolgens is er tijdens het event Re:Shape om 20.15 in WATT Rotterdam een laatste debat. Vanaf 20.45 uur voeren zij campagne om zoveel mogelijk stemmen van de bezoekers binnen te halen die ook kunnen stemmen met een stemkaart. De stembussen sluiten om 22.00, waarna het wachten is op de uitslag die rond 23.15 uur bekend wordt gemaakt.

Re:Shape
De finale van de verkiezing vindt plaats tijdens het event Re:Shape op 24 oktober, de Dag van de VN. Vanaf 19.30 uur is WATT Rotterdam het centrum van creativiteit en ambitie. Een avond waarop 1500 jongeren werken aan hun eigen toekomst en die van anderen in de wereld. Ze laten zich inspireren door onder andere Ruud Lubbers, trendwatcher Justien Marseille en ontdekken wat zij kunnen bijdragen. Het publiek kiest de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger en de Millennium Schoen Award wordt uitgereikt. Het feest gaat door tot diep in de nacht met optredens van onder andere Winne, Waylon, Johan Goossens en nachtburgemeester Jules Deelder. Re:Shape is het slotevent van de Millenniumtour 2009. Kijk voor meer informatie over Re:shape op www.reshaperotterdam.nl

Noot voor redactie,