Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
20 oktober 2009

WK-KWALIFICATIE VAN NEDERLANDSE VOETBALVROUWEN LIVE OP TV

De Nederlandse voetbaldames spelen op 24 oktober hun eerste WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt vanaf 16:45 uur live uitgezonden op RTV Noord-Holland. Naast RTV Noord-Holland zenden ook andere regionale omroepen de wedstrijd (gedeeltelijk) uit.

Het Nederlandse dameselftal treft zaterdag 24 oktober Noorwegen in de plaatsingscampagne voor de FIFA Women's World Cup Germany 2011. Om 17.00 uur is de aftrap in het Nadderud stadion in Bekkestua (nabij Oslo.) De wedstrijd van de ploeg van bondscoach Vera Pauw is integraal op televisie te volgen op de regionale zenders Omrop Fryslân, RTV Oost, L1, RTV Utrecht, Omroep West, Omroep Flevoland en RTV Noord-Holland.

Het is voor het eerst dat een aantal regionale omroepen gezamenlijk een voetbalinterland live uitzendt. Hoofdredacteur Dink Binnendijk: "Volgens mij doen we heel veel voetballiefhebbers in Noord-Holland een plezier door deze interland live uit te zenden. Weinig mensen weten dat er meer meisjes voetballen dan hockeyen. Dat betekent dat er steeds meer belangstelling komt voor vrouwenvoetbal. Niet in de laatste plaats door de geweldige prestaties van het Nederlands elftal tijdens het laatste EK. We zijn dan ook erg blij dat we de interland tegen Noorwegen rechtstreeks op tv mogen brengen. Zeker omdat er in het Nederlands elftal een aantal voetbalsters van landskampioen AZ meespeelt en dat is voor ons als Noord-Hollandse omroep natuurlijk extra bijzonder."

Nederland is ingedeeld in WK-kwalificatiegroep 2, samen met Macedonië, Slowakije, Wit-Rusland en Noorwegen. De acht groepswinnaars plaatsen zich voor de barrages (uit- en thuisduel), om te bepalen welke vier Europese teams in juni 2011 naar gastland Duitsland afreizen. Of deze wedstrijden ook door de regionale omroepen worden uitgezonden is nog niet bekend.

Uitzending 'WK-kwalificatie damesvoetbal Noorwegen-Nederland' in N-H Sport: zaterdag 24 oktober vanaf 16.45 uur


---

Noot aan de redactie (