Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom neemt scorebord sporthal De Driesprong in gebruik

BARENDRECHT (woensdag 22 oktober 2009) ­ Op zaterdag 24 oktober neemt wethouder Nooten- boom het nieuwe scorebord in sporthal De Driesprong officieel in gebruik. De sporthal, waarvan de gemeente de eigenaar is, is de thuisbasis voor Basketballvereniging CBV Binnenland. Dankzij een bijdrage van de Rabobank en de gemeente is het plaatsen van het tweede scorebord mogelijk ge- maakt. Na het officiële gedeelte woont de wethouder de wedstrijd tegen Punch HS 1 bij.

Dankzij een bijdrage van de Rabobank en de gemeente kan CBV Binnenland nu in De Driesprong gebruik maken van twee scoreborden en twee 24-seconden klokken. Om het tweede scorebord te kunnen plaatsen, is het eerste scorebord ook verplaatst. Nu kunnen er tegelijkertijd twee wedstrijden met een digitaal score- bord worden gespeeld. Hieraan is behoefte van de basketbalvereniging, omdat er op een steeds hoger ni- veau wordt speelt en de vereniging steeds professioneler wordt.

Barendrecht Sportgemeente
Wethouder Bas Nootenboom onderschrijft het belang van sportfaciliteiten: "Sport is voor iedereen van be- lang, niet alleen voor de fysieke conditie, maar ook voor de sociale samenhang. De sportvoorzieningen spe- len hierin een belangrijke rol. Zonder goede voorzieningen, geen topsport." Barendrecht streeft ernaar een sterke sportgemeente te zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barend- recht Sportgemeente.


Noot voor redacties

Noot voor redacties