Partij van de Arbeid
Den Haag, 23 oktober 2009

PvdA voert luistercampagne

Vooraanstaande PvdA'ers gaan op zaterdag 24 oktober in Oldambt en Venlo van deur tot deur campagne voeren. Daarbij zullen zij kiezers vragen naar hun wensen, verlangens en zorgen. De PvdA introduceert hiermee een nieuwe campagnemethode in de Nederlandse politiek.

Canvassen is de term voor deur tot deur campagnes. Traditioneel is canvassen bedoeld om te 'zenden': kiezers duidelijk maken waarom ze op een partij moeten stemmen. De PvdA gaat nu canvassen om te 'ontvangen'.

De acties zullen plaatsvinden in traditionele arbeiderswijken, waar de opkomst bij verkiezingen doorgaans laag is.

De canvasactie in Venlo begint om 12:00 op de Koninginnesingel 31. Partijvoorzitter Lilianne Ploumen, voorzitter Han Noten van de Eerste-Kamerfractie, Kamerleden Lea Bouwmeester, Staf Depla, Margo Kraneveldt, Lia Roefs en Diederik Samsom zullen bij deze actie aanwezig zijn.

De canvasactie in Oldambt vertrekt om 11:30 vanaf het Marktplein 6 te Winschoten. Kamerleden Marianne Besselink, Patricia Linhard, Paul Tang, Anja Timmer, Eelke van der Veen, Harm Evert Waalkens en Agnes Wolbert zullen bij deze actie aanwezig zijn.

Op woensdag 18 november vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats in Venlo en Oldambt. Deze vervroegde verkiezingen zijn noodzakelijk vanwege gemeentelijke herindelingen.

NOOT VOOR DE REDACTIE,