Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 24-10-2009

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Een 57 jarige automobiliste nam vrijdagavond tegen 22.00 uur op de kruising van de Sterrenlaan met de Zenithlaan in haar woonplaats Hoogeveen de bocht te krap. Ze botste tegen een betonnen paal en kwam met haar auto op de zijkant te liggen. Nadat omstanders de auto weer op zijn wielen hadden gezet kon de vrouw ongedeerd uitstappen. Omdat ze gedronken had moest ze mee naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse (680 ugl) was voor de politie aanleiding haar rijbewijs in te vorderen. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval is ze later met een rijverbod van acht uur weer in vrijheid gesteld. (2009049730)

HOOGEVEEN Ook op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen ontstond vrijdagavond een aanrijding waarbij alcohol in het spel was. Een 26 jarige man uit Nieuwlande verloor de controle over zijn bestelauto, volgens hem omdat een hond plotseling overstak. Hij botste aan de andere kant van de weg tegen een geparkeerde auto die vervolgens weer tegen een andere auto botste. Niemand raakte gewond. De bestuurder van de bestelauto werd aangehouden omdat hij gedronken had (545 ugl). Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij later in vrijheid gesteld. (2009049737)

EMMEN Op de Rondweg in Emmen belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24 jarige inwoner van die plaats met zijn auto in een weiland. De man reed met hoge snelheid en vloog, na over een verhoogde middenberm gereden te zijn, over een sloot en kwam 40 meter verder in het weiland tot stilstand. De bestuurder en een inzittende bleven ongedeerd. De bestuurder had gedronken en is niet in het bezit van een rijbewijs. Mede op basis van getuigenverklaringen hield de politie de man aan en is er op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd (530 ugl). De politie maakt proces-verbaal op. (2009049772)

NIEUW SCHOONEBEEK In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 24 jarige vrouw uit Emmen met een auto in een sloot langs de Europaweg in Nieuw Schoonebeek. De vrouw had heel veel gedronken. Bij de komst van de politie lag ze op het fietspad over te geven. Zij en haar passagier raakten niet gewond. Omdat ze gedronken had hield de politie haar aan. Ze moest mee naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van 850 ugl. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Na het afleggen van een verklaring is ze met een rijverbod van tien uur in vrijheid gesteld. (2009049776)

Mishandeld

HOOGEVEEN De politie hield vrijdagavond op de Schoolstraat in Hoogeveen een 38 jarige man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 34 jarige man uit Ommen. Deze probeerde zijn auto tussen meerdere geparkeerde autos uit te krijgen. De verdachte bemoeide zich hiermee en begon toen volgens de aangever en een getuige in te slaan op de aangever. Toen deze hierop met zijn GSM de politie belde kreeg hij weer een klap op het hoofd. De man deed aangifte. De verdachte ontkende geslagen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op. (2009049769)

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op aanwijzing van getuigen op de Singelpassage in Assen een 20 jarige man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 16 jarige meisje en een 18 jarige jongen, beiden uit Assen. De twee deden aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Eigenlijk om niets maakte de behoorlijk onder invloed verkerende verdachte ruzie met een groepje jongeren waaronder de twee mishandelde personen. (2009049776)

Huiselijk geweld

GEMEENTE COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 65 jarige inwoner van de gemeente Coevorden aan. De man had in zijn woning zijn ex-echtgenote met de door bedreigd. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie. De man is ingesloten en het verdere onderzoek wordt gedaan conform de procedure Huiselijk geweld.

Winkeldievegges aangehouden

ASSEN In een winkel aan het Koopmansplein in Assen hielden beveiligingsmedewerkers vrijdagmiddag drie dames van 26, 27 en 32 jarige uit Drachten aan. De drie verlieten met kinderkleding ter waarde van ruim 345,- de winkel zonder deze af te rekenen. Nadat ze op het politiebureau een verklaring hadden afgelegd zijn ze met een proces-verbaal voor diefstal weer in vrijheid gesteld. (2009049693)

Auto te water - inzittenden verdwijnen

NIEUW AMSTERDAM Op de Verlengde Hoogeveense Vaart in Nieuw Amsterdam reed vrijdagavond een auto in het kanaal. Niemand raakte gewond. De bestuurder en zijn passagier verdwenen maar konden door de politie worden opgespoord.

Omwonenden hoorden een luide plons en zagen twee mannen uit het water klimmen en weglopen in de richting Veenoord. Twee buurtbewoners sprongen in het water om te kijken of er nog iemand in de auto zat. Voor alle zekerheid stelde een duikteam van de brandweer nog een onderzoek in waarbij in- en rond de auto echter geen personen meer werden aangetroffen.

Via het kenteken kwam de politie bij de 23 jarige eigenaar van de auto. Hij werd in zijn woning in Nieuw Amsterdam aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats van ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij en zijn passagier waren niet gewond geraakt bij hun onfortuinlijke duik. De man had iets gedronken (225 ugl) maar omdat dit volgens hem deels na het ongeluk was gebeurd maakt de politie daar geen proces-verbaal voor op. Wel voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Na verhoord te zijn is de man weer in vrijheid gesteld. Een bergingsbedrijf takelde de auto weer op het droge. (2009049773)