Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 26 oktober 2009

Kenmerk 245

Ereteken van Verdienste voor bestuursleden Christelijke Korfbalvereniging `MIK'

Op zaterdag 24 oktober heeft wethouder Gerson in sportpark Ookmeer een Ereteken van Verdienste (de speld van Amsterdam) uitgereikt aan de heer C.J. Heeren en de heer T.J. de Haan. Beide zijn al vele jaren actief lid van de Christelijke Korfbalvereniging `MIK'.

De heer Heren is sinds 1961 lid van het bestuur van MIK en sinds 1984 voorzitter. Hij steekt veel van zijn vrije tijd in de club. Zo is hij de organisator van trainingskampen en heeft hij een verenigings klaverjasclub opgericht. Dankzij zijn inzet heeft MIK nu een eigen veld om op te spelen en samen met de andere leden is er een clubhuis gebouwd waar verenigingsevenementen plaatsvinden. Daarnaast is de heer Heren plaatsvervangend voorzitter van het bestuur van de Stichting Sportpark Ookmeer. In die hoedanigheid doet hij zaken met het stadsdeel Osdorp en behartigt hij de belangen van de sportverenigingen die dit sportpark bespelen.

De heer De Haan is sinds 1984 lid van het bestuur van MIK en tussen 1987 en 1990 was hij secretaris. Hij heeft zich vooral ingezet voor de bouw van het clubhuis dat nu nog wordt gebruikt voor veel van de verenigingsactiviteiten. Verder verzorgt hij iedere week alle technische zaken die de vereniging gaande houden en hij organiseert de jeugdactiviteiten.

Het Ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester of lid dagelijks bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Pb- 245