Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 22 september 2009

Gratis excursie voor Beschermers van Landschap Noord-Holland op 24 oktober tijdens de Nacht van de Nacht
Introducés van harte welkom in de natuur dichtbij!

De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht. Tijdens activiteiten door het hele land kunt u op stap in het duister. De Nacht van de Nacht is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. Landschap Noord-Holland trakteert haar Beschermers op gratis excursies in verschillende natuurgebieden. De gidsen staan voor u klaar en introducés zijn welkom. U hoeft alleen nog maar te kiezen:

Luisteren naar de vogeltrek bij Balgzand, Den Helder van 19.30 tot 21.30 uur U bent welkom in Natuurinformatiecentrum Balgzand bij 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. We maken een wandeling langs de dijk van de Waddenzee tijdens de vogeltrek. Er gaat een wereld van geluiden voor u open! Een knorrende waterral, het roepje van de bonte strandloper en het gejodel van de wulpen. Deze fantastische plek biedt u bovendien een verrassend uitzicht op Den Helder, Texel en Wieringen.

Vleermuisexcursie in het Wildrijk, Sint Maartensvlotbrug van 19.30 tot 21.30 uur Ga mee met deze spannende nachtelijke wandeling door het Wildrijk aan de Belkmerweg 64, 1753 GD Sint Maartensvlotbrug. We hopen dwergvleermuizen boven ons hoofd te zien, wandelen langs vleermuiskasten en proberen vleermuizen te lokken met een batdetector. Ook brengen we een bezoekje aan de bunker die door Landschap Noord-Holland is ingericht als winterverblijf voor vleermuizen. Een aanrader voor groot en klein.

Lichtjes kijken vanaf Mariëndal in Den Helder van 19.30 tot 21.30 uur In dit afwisselende natuurgebied is het heerlijk wandelen. Over de smalle bospaadjes, door moerasachtige stukken en door jonge duinen. In het donker hoor je alles beter: het gegak van grauwe ganzen en het gefluit van smienten. Met de batdetector gaan we vleermuizen zoeken tussen de bomen en boven het water. Verder beklimmen we de uitkijktoren met een fraai nachtelijke uitzicht over Den Helder met duizenden lichtjes en de donkere Noordzee. Bij helder weer kunt u wel 20 kilometer ver kijken. Doe waterdichte schoenen aan! Vertrekpunt restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder.

Aanmelden voor deze excursies bij de InformatieWinkel is verplicht, telefoon 088-0064455 of info@landschapnoordholland.nl. Voor Beschermers is de excursie gratis, een introducé meenemen kan. Hij of zij betaalt dan de reguliere excursieprijs en is van harte welkom in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland

Meer informatie op www.laathetdonkerdonker.nl.


Noot voor redacties


Landschap Noord-Holland