Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 24-10-2009

Tweetal aangehouden na mishandeling en bedreiging

OOSTERHOUT: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Leijsenhoek een 35-jarige man en een 18-jarige vrouw, beide afkomstig uit Oosterhout, aangehouden. Het tweetal was rond 04:00 uur betrokken bij een
aanrijding met hun auto tegen een 18-jarige Oosterhoutse fietsster aan de Torenstraat. Na de aanrijding volgde een mishandeling en bedreiging van enkele getuigen, waarna het duo er vandoor ging. Tijdens de ademanalyse op het bureau bleek dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. In de auto werd een geringe hoeveelheid hennep en ghb, 39 xtc-pillen en een mes gevonden. Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist (56) aangehouden na doorrijden

GEETRUIDENBERG: Zaterdagmorgen heeft de politie in zijn woning in Geertuidenberg een 56-jarige man aangehouden. De man reed rond 06:30 uur aan de Ir. De Voogtstraat met zijn auto tegen enkele geparkeerde autos aan. Na de aanrijding ging hij er vandoor zonder zich bij de politie te melden. In de Rijakkers troffen agenten de beschadigde auto van hem aan.

Bij een ademanalyse op het bureau bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerd. Hij blies 705 ug/l, wat neerkomt op ruim drie keer meer dan de toegestane limiet van 220 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op ter zake rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval.

Auteur: Henk Snepvangers