Ingezonden persbericht


Kijk voor beeldmateriaal op: http://lewiswire.com/nl/lewiswire/W24nl/W24nl-de-toekomst-op-de-hielen/n/6182

W24.nl: de toekomst op de hielen
~ nieuwe website vandaag officieel gelanceerd ~

Amsterdam, 24 oktober 2009 - Vandaag is http://www.W24.nl feestelijk gelanceerd in science center NEMO door Frank Lammers. W24 is een nieuwe portal die de vinger houdt aan de snel pulserende pols van onze maatschappij.

Van biotechnologie tot koude kernfusie, van supercomputers tot kweekvlees, van ruimtevaart tot navigatiesystemen en van griepvirus tot milieutechniek. W24.nl gaat over alles wat je maar beter wel kunt weten.

W24.nl is een samenwerkingsverband tussen de publieke omroepen VPRO en Teleac, Kennislink.nl en science center NEMO. W24 biedt een overzicht van alles wat er speelt in onze wereld op het gebied van wetenschap en technologie. Via de videorubriek Scienceflash NU, het Weekjournaal, de blog Verse Wetenschap, een rss-feed en andere berichtgeving blijft u op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. De dossiers over tal van onderwerpen zoals bijvoorbeeld evolutie, sterrenkunde, biotechnologie en het klimaat geven een schat aan achtergrondinformatie.

Andere hoogtepunten zijn de portretten van hedendaagse wetenschappers, de column van journalist Marcel Hulspas en de interviewreeks van de gelauwerde natuurkundige Leo van Kouwenhoven die collega wetenschappers het vuur na aan de schenen legt. Bovendien is W24.nl de toegangspoort naar het rijke archief van de Publieke Omroep en van Kennislink.nl. Veel van de aan wetenschap en techniek gerelateerde radio en Tv-uitzendingen zijn toegankelijk via W24.nl. Zoals Noorderlicht en Hoe?Zo! radio en TV.

W24.nl is uniek. Geen onderwerp wordt geschuwd. Complexe zaken worden op toegankelijke wijze benaderd en behandeld. Eigenzinnig zijn de door de redactie gekozen invalshoeken. Elk onderwerp wordt belicht vanuit het gezichtspunt van de lezer en niet met de wetenschapper voor ogen. Geen abracadabra of zinloze uitweidingen met wetenschappelijke termen, maar helder en concreet. Snel gesneden. To the point. Dicht tegen de lezer en zijn leefomgeving aan. Maar bovenal zeer actueel. Zit de toekomst op de hielen en surf nu naar W24.nl.




Ingezonden persbericht