Gemeente Coevorden

Extra aandacht voor appartementen in brandpreventieweken

Het wonen in een appartementencomplex brengt extra risico's met zich mee. Want mensen zijn zich wellicht bewust van brandveiligheid thuis, maar uiteraard niet van de toestand bij de buren. Bovendien gebruikt men in het geval van brand dezelfde vluchtwegen. Daarom besteedt de brandweer in Drenthe dit jaar aandacht aan deze groep bewoners.

Ieder jaar worden in oktober de brandpreventieweken georganiseerd. Naast de landelijke thema's heeft Drenthe ook een eigen, specifieke doelgroep. Dit jaar zijn dat de bewoners van appartementencomplexen. Via een brief, folders en de media worden zij op de risico's van het wonen in een gedeeld gebouw gewezen.

Rookmelderdag
Tijdens de nationale rookmelderdag op 24 oktober besteedt de brandweer in Drenthe aandacht aan vluchtplannen voor thuis. Door mensen zich bewust te maken van de moeilijkheid van het vluchten bij brand, worden ze gewezen op het belang van het voorkomen en tijdig ontdekken van brand.

Speciale website
Op 24 oktober zal ook de publieksinformatiewebsite www.brandveiligheidthuis.nl van start gaan. Deze site is speciaal voor de inwoners van Drenthe ontwikkeld om informatie te geven over brandveiligheid en risico's die mensen thuis lopen. Deze website maakt onderdeel uit van een brede campagne over de veiligheid in Drenthe, die vanaf 2010 verder wordt ontwikkeld.