Live Popformatie VANDES treedt voor het eerst op in Nederland


De band VANDES lokt met contrasten en overtuigende live-atmosfeer

ROTTERDAM, 20091019 -- Gitaarmuziek met een groot traditioneel Amerikaans karakter, directe soundlijnen en een markante stem: zo klinkt VANDES. De Neurenbergse (D) newcomer heeft in korte tijd een respectabele fanbasis weten te vergaren. En dat, terwijl VANDES bewust muziek tegen de algemene trend biedt. Zaterdag 24 oktober geven zij hun Nederlands debuutoptreden in Hemingway Cafe te Rotterdam.

Wie populair of excentriek gedrag verwacht, wordt teleurgesteld. VANDES komt eerlijk en direct over, zowel in hun teksten als muziek. De Nederlandse frontman Jan van der Holst, met rauwe maar warme tenorstem, schrijft balladen, melodieuze folk-rock en makkelijk in het oor liggende up-tempo songs. De teksten herinneren aan filmscènes en zijn doordringt van liefde, verlangen en hartstocht.

Vier jaar geleden ontdekte Jan van der Holst zijn passie voor songwriting en werd prompt door het "Omaha Records" label, van één van Duitslands grootste singer-songwriters - Gisbert zu Knyphausen - gesigned. In 2007 starte hij de vierkoppige formatie VANDES, in 2008 won de band een voting om op het gerenommeerde Bardentreffen Festival met 250.000 bezoekers te spelen en in 2009 kwam de debut-EP "morning light" uit. In het zelfde jaar werd VANDES door de Duitse mega-seller band Silbermond als openings act uitgekozen.

In hun aankomende tour zal VANDES nu voor het eerst ook in Nederland live te zien zijn:
24 oktober, 21.00 uur, HemingwayCafe, Mauritsweg 53, 3012 JX Rotterdam.

Meerinfo:
www.hemingwaycafe.nl
www.vandes.de