Massive Attack op 24 oktober in de Lotto Arena, op 25 oktober in Vorst Nationaal

04/05/2009 15:11

GREENHOUSE TALENT bvba

Het Britse Massive Attack wordt nog steeds als één van de meest innovatieve en invloedrijke bands van de laatste decennia beschouwd. De groep werd opgericht door Mushroom, 3D en Daddy G, drie dj's die elkaar leerden kennen in de vroege jaren '80 in The Wild Bunch. Ook geestgenoten Tricky, Geoff Barrow en succesproducer Nellee Hooper zaten mee in dit collectief, dat er om bekend staat enkele van de eerste noemenswaardige Britse dj's en artiesten te hebben voortgebracht.

Massive Attack's debuut album Blue Lines kwam uit in '91. De rauwe, melancholische mengelmoes van hip hop, reggae, elektronische grooves, samples en soulvolle melodieën ingezongen door gasten als Neneh Cherry, Horace Andy, Shara Nelson en Tricky, sloeg in als een bom. Het album wordt algemeen aanzien als het eerste in het triphop genre. Ook het in '94 uitgebrachte Protection en Mezzanine uit '98, waren voltreffers. Nummers als Teardrops, Protection en Sly werden naar een hoger niveau getild door de verrukkelijke stemmen van gastzangeressen als Tracey Thorn, Nicolette en Elisabeth Frazer. Ook videoclips hebben een belangrijke rol bij Massive Attack; tijdens live concerten wordt de geluidsmuur die de band op het publiek afstuurt, nog eens extra ondersteund door hun videomateriaal.

Nu is er, tien jaar na hun laatste zaalconcert in België en 6 jaar na hun laatste studio-album, eindelijk een nieuw album op komst. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar die langverwachte release, die gepland staat op 14 september.

<WAAR? WANNEER?>

24 oktober 2009 - Lotto Arena, Antwerpen - 20u00

Tickets: 49 ¤ - 44 ¤ - 39 ¤ inclusief service kosten

www.teleticketservice.com + 070/345 345 + FNAC

25 oktober 2009 - Vorst Nationaal, Brussel - 20u00

Tickets: 43 ¤ inclusief service kosten

www.sherpa.be + 070 25 20 20 + FNAC

<MEDIA INFO>

Greenhouse Talent

Media info: Tinne Kenis +32 (9) 220 99 45, tinne@greenhousetalent.be

Bio & fotomateriaal kan u downloaden op www.greenhousetalent.be/media

www.greenhousetalent.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel