Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 6 oktober 2009

Ontwikkeling, innovatie en carrière staan centraal tijdens Re:Shape 1500 jongeren maken Rotterdam 'the center of world solutions'

Op 24 oktober, de dag van de VN, is vanaf 19.30 uur WATT Rotterdam tijdens Re:Shape het centrum van creativiteit en ambitie. Een avond waarop 1500 jongeren werken aan hun eigen toekomst en die van anderen in de wereld. Ze laten zich inspireren door onder andere Ruud Lubbers, trendwatcher Justien Marseille en ontdekken wat zij kunnen bijdragen. Het publiek kiest de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger en de Millennium Schoen Award wordt uitgereikt. Het feest gaat door tot diep in de nacht met optredens van onder andere Winne, Waylon, Johan Goossens en nachtburgemeester Jules Deelder. Re:Shape is het slotevent van de Millenniumtour 2009.

Leon Verdonshot en Jakhals Janine verzorgen de presentatie tijdens deze avond, waar ook de Miillennium Schoen Award wordt uitgereikt aan de sporter die zich het afgelopen jaar het meest heeft ingezet voor ontwikkelingssamenwerking en de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger wordt gekozen door het publiek. Jongeren presenteren wereldconcepten aan een deskundige jury tijdens de finale van Re:Shape, the contest. Verassende acts zijn er van het HipHopHuis en Fair Fashion modeshow.

Re:Shape laat jongeren ook bepalen of carrière maken en het nastreven van je idealen hand in hand kunnen gaan. Ze kunnen zich inschrijven voor een workshop Duurzaam beleggen voor Dummies door SNS Asset management en tips & tricks uitwisselen met jonge innovatieve ondernemers. Studenten ontdekken zo in welk bedrijf je verantwoord kunt beleggen, hoe een spijkerbroek weer compost wordt en wat de nieuwste trends zijn rondom millenniumdoel 8. Ruud Lubbers geeft zijn visie over dit thema.

Re:Shape wordt georganiseerd door NJR en NCDO op de dag van de VN en is onderdeel van de Millenniumtour 2009-campagne. De VN streeft ernaar om voor 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken, vastgelegd in acht millenniumdoelen. In Rotterdam staat millenniumdoel acht centraal: wereldwijde samenwerking voor ontwikkeling. Kijk voor meer info over Re:Shape en de millenniumdoelen op www.reshaperotterdam.nl en www.millenniumtour2009.nl.

Noot voor redactie,