Nederlands fotomuseum


Workshop met bezoek This Is War!

Geschiedenis fotojournalistiek

24-10-2009
14:00 tot 16:00 uur
Dompel je onder in een van de meest boeiende takken van de fotografie, waarbij het gaat om moed, passie, maar bovenal het willen vertellen van een verhaal. In een notendop wordt in deze workshop de (recente) geschiedenis van de fotojournalistiek aan de hand van voorbeelden uiteen gezet en worden de belangrijkste ontwikkelingen van dit fotografisch genre tegen het licht gehouden.

aan bod
Mathew Brady fotografeerde oorlogsslachtoffers in de jaren '60 van de negentiende eeuw tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Voor het eerst zagen mensen op foto's gedocumenteerd hoe gruwelijk het er daadwerkelijk op de slachtvelden aan toe ging. De verschrikking was enorm en maakte meteen duidelijk hoe groot de invloed van fotografie kan zijn. Naast fotografen als Cartier-Bresson, die een neus voor de belangrijkste gebeurtenissen in het twintigste eeuw en uiteraard Robert Capa, Bresson's tijdgenoot en medeoprichter van Magnum Photos komt ook het werk van meer hedendaagse documentairefotografen aan bod waaronder Martin Parr, Ad van Denderen en Geert van Kesteren.

De workshop eindigt met een interactief bezoek aan de tentoonstelling This is War!

praktisch
Kosten voor deelname zijn ¤ 15 (exclusief museumentree) Studenten en jaarkaarthouders betalen ¤ 7,50 (exclusief museumentree) Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.
Graag vooraf reserveren via reservering@nederlandsfotomuseum.nl