Ministerie van Defensie

Jeugdactiviteit: Gratis Museumdag

Datum: 24 oktober 2009 Tijdstip: 10.00 - 17.00 uur Locatie: Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

De Gratis Museumdag is een open dag vol activiteiten voor kinderen met hun (groot)ouders. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Franse graaf wil koning worden op Bronbeek

Vandaag is er een heel bijzondere gast: de Franse graaf De Chambord. Ooit was hij 7 daagjes koning van Frankrijk. Precies 150 jaar geleden heeft gelogeerd in de villa van Bronbeek. Vandaag is hij hier weer in levende lijve! Hij wil nu proberen ergens op Bronbeek een koninkrijkje te stichten. Kun jij ontdekken waar dat is? Als je goed kijkt, luistert en ruikt kun je hem vinden! Is het een leuke koning, of een beetje rare?

De graaf is aanwezig van 12.00 tot 16.00 uur.

Muzikale vertelvoorstellingen

De jeugdboekenschrijver Peter Vervloed treedt op in 2 muzikale vertelvoorstellingen. Peter is leraar op een basisschool en houdt erg van voorlezen en vertellen. Vandaag maakt hij met ons een reis naar Indonesië. We varen in een prauw. Onderweg gebeurt van alles. Als we aangekomen zijn, horen we een spannend verhaal over een kris en maken we een dorpsfeest mee. Er kan gedanst worden! Peter begeleidt zichzelf op jembé, accordeon en gitaar.

Aanvang voorstellingen 13.00 uur en 15.00 uur.

Workshop met bladeren, eikels en kastanjes

Met bladeren, eikels en kastanjes die je in het park hebt gevonden kun je zelf mooie dingen maken. Begeleiding is aanwezig. Doorlopend van 10.00 tot 17.00 uur.