Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Sax & Stix
Een muzikale uitwisseling tussen Nederland en Amerika

Op zaterdag 24 oktober a.s., aanvang 14.00 uur, geeft het duo Sax & Stix, bestaande uit Eva van Grinsven - saxofoon en Ramon Lormans - slagwerk, een concert in de serie Noorderkerkconcerten. Het ensemble werd tijdens het Nationaal Kamermuziek Concours Almere 2007 door jury en publiek met de hoogste waardering onderscheiden. In 2008 wonnen zij het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw te Amsterdam en de Bernard Haitinkprijs voor jong talent.

Het programma in de Noorderkerk geeft een indruk van de levendige muzikale uitwisseling die bestaat tussen Nederland en Amerika. Louis Andriessen en Peter van Onna werden beïnvloed door Minimal Music. In Nederland wonen en werken veel Amerikaanse componisten, vaak opgeleid in de traditie van de Haagse School, zoals Ned McGowan en Mark Harperink.

Zaterdag 24 oktober 2009, 14.00 uur
Noorderkerk, Noordermarkt 44 Amsterdam.

Eva van Grinsven - saxofoons
Ramon Lormans - slagwerk

Programma: werken van Ned McGowan, Louis Andriessen, Mark Harperink, George Gershwin, Leonard Bernstein, Peter van Onna en Chick Corea.

Toegangsprijzen:
¤ 15,- / ¤ 13,- (CJP/Stadspas/Vriendenpas)
Reserveren online via www.noorderkerkconcerten.nl of 020-6204556 Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl