Ingezonden persbericht


Wereldpremière voor Amsterdam

Amsterdam - Zaterdag 24 oktober aanstaande heeft Amsterdam een unieke primeur; Amandla! Mandela, een nieuwe Nederlandse, internationaal geproduceerde musical over Nelson Mandela, beleeft zijn wereldpremière in het hoofdstedelijke Koninklijk Theater Carré.

Amsterdam was een van de eerste steden die Nelson Mandela vlak na zijn vrijlating in 1990 aandeed, hij werd ontvangen door de toenmalige burgemeester Ed van Thijn en vervolgens op het Leidseplein door 20.000 mensen toegejuicht.

Naast Ed van Thijn zal ook de huidige burgemeester Job Cohen zaterdag aanwezig zijn bij de wereldpremière van Amandla! Mandela.

Na afloop zal de NOS in co-productie met de NPS live vanuit Koninklijk Theater Carré een uitzending verzorgen.

Donderdag 22 oktober wordt door de NOS de documentaire 'Over Mandela' uitgezonden, documentairemaker Mélinde Kassens reisde met o.a. producente Inge Bos en Kenneth Herdigein, de hoofdrolspeler van de musical, naar Zuid-Afrika om de roots van Nelson Mandela te zoeken.

Amandla! Mandela is tot 8 november in Koninklijk Theater Carré te zien en tot eind maart 2010 in theaters door heel Nederland.

---EINDE PERSBERICHT---