Ingezonden persbericht


Paradio presenteert vijfde Haagse PopPrijs

Paradio, het radioprogramma van de Haagse poptempel Paard van Troje, presenteert de spannende strijd om de vijfde Haagse PopPrijs in samenwerking met het Haags Popcentrum. Op zaterdag 24 oktober worden tijdens de slotavond van de Haagse Popweek de prijzen uitgereikt voor Aanstormend Talent, Beste CD, Beste Live Act en Beste Urban Act in de kleine zaal van het Paard. In het Paardcafé spelen die avond de bands Starcatcher, Crown Electric Company en KinKobra om een vijfde Haagse PopPrijs: die voor Beste Akoestische Performance (kortweg Unplugged).

Het gaat er dus om welke band het beste akoestisch kan spelen. Toch spelen alle drie de geselecteerde acts normaal gesproken elektrisch. 'Deze bands zijn juist gekozen omdat ze alle drie het afgelopen jaar zijn opgevallen met hun elektrische werk,' aldus Paradio-presentator Jeroen Zwaan. 'Akoestisch spelen is voor veel bands een extra uitdaging. Met deze Haagse PopPrijs bieden we ze die uitdaging graag.'

Het publiek dat komende zaterdag (24 oktober) naar het Paardcafé komt, bepaalt welke band er met de prijs vandoor gaat. Ook de prijs zelf is niet mis: net als bij de andere Haagse PopPrijzen gaat het om een bedrag van 250 euro.

In de Paradio-uitzending van 20 oktober en de herhaling op 22 oktober zijn Starcatcher, Crown Electric Company en KinKobra te gast. De uitzending is terug te luisteren via www.paradioopdenhaagfm.nl. Het eerste optreden begint komende zaterdag om stipt 21.00 uur. Toegang voor het Paardcafé is gratis.

NOOT VOOR DE REDACTIE -