Evangelische Omroep

TOP-5 MEEST BEGEERDE PRINSESSEN IN BLAUW BLOED
Zaterdag 24 oktober om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor de meest begeerde prinsessen van Europa. Ze zijn jong, knap, rijk en bovendien van koninklijken bloede. In Blauw Bloed alles over de top-5 van deze prinsessen, waaronder de Zweedse Madeleine, Charlotte Casiraghi van Monaco en de Britse prinses Eugenie. Daarnaast vertelt de Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma over al haar speciale Oranjemomenten. Als minister kwam ze regelmatig bij koningin Beatrix over de vloer en als burgemeester van Almere beleeft ze een komen en gaan van leden van de koninklijke familie.

Koninklijk bezoek Vaticaan
In de studio is Vaticaan-deskundige Stijn Fens te gast. Hij licht toe hoe het komt dat diverse royals de deur platlopen bij paus Benedictus XVI. Zo kreeg de kerkvorst afgelopen week onder andere bezoek van prins Albert van Monaco en het Belgische koningspaar. Hoe is de band tussen de Oranjes en het Vaticaan?

Introdans
Blauw Bloed belicht de bijzondere band tussen de Oranjes en Introdans. Deze dansgroep verzorgt een optreden tijdens het staatsbezoek aan Mexico begin november als zogeheten 'contraprestatie', een cadeau van de vorstin aan het gastland. Het is voor Introdans de vierde keer in drie jaar tijd dat ze hiervoor zijn gevraagd.

Prinses Elisabeth van België
Daarnaast aandacht voor prinses Elisabeth van België, de oudste dochter van kroonprins Filip en Mathilde. Op 25 oktober wordt zij 8 jaar oud. In tegenstelling tot haar generatiegenootje prinses Amalia, treedt Elisabeth wat vaker op in het openbaar. Dit tot grote vreugde van de Belgen, die met Elisabeth ooit weer een koningin op de troon kunnen krijgen.

Sjah van Iran
En in het kader van de serie 'Verdwenen Koningshuizen' een bijzonder portret van de sjah van Iran. Hij leek het leven te leiden van een Westerse vorst, compleet met glitter, glamour en mooie vrouwen. Maar precies 30 jaar geleden moest hij gedwongen zijn land verlaten toen de Iraanse revolutie uitbrak. Het verhaal van de sjah van Iran eindigt dan ook eenzaam en tragisch.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---
Noot voor redactie,