Ingezonden persbericht


Wie wordt 'Aanstormend Talent' 2009?
Genomineerden Haagse PopPrijzen bekend

Een maand lang kon er gestemd worden op de genomineerden voor de Haagse Pop Prijzen 2009. Na een spannende strijd zijn de genomineerden bekend. Door middel van een stemformulier is er massaal gestemd in de categorie 'Beste Urban Act', 'Beste Live Act', 'beste CD' en 'Aanstormend Talent'. 'Aanstormend Talent' was een open stemming, iedereen kon daar zijn/haar favoriete band invullen. In de andere categorieën waren de genomineerden al eerder bekend.

De vier bands die dit jaar kans maken op de Haagse PopPrijs 'Aanstormend Talent 2009' zijn Grace, Los Jalapenï¤oeos, Starcatcher en The Ties. Deze vier bands zullen tijdens de finale van de Haagse Popweek in het Paard van Troje op zaterdag 24 oktober met elkaar de strijd aangaan voor de titel. In de kleine zaal van het Paard van Troje zullen de bands een set spelen waarna een deskundig jury de winnaar zal bepalen. Deze avond worden ook de Haagse Pop Prijzen in de overige drie categorieën uitgereikt.

Tussen de talenten is er ook een optreden van Johnnie Stalker, de winnaar 'Aanstormend Talent' van 2008. Het programma in de kleine zaal begint om 21:00 uur, om 20:45 gaat de zaal open. Om 20:00 uur in de grote zaal, de Finale van de Haagse PopWeek, zijn optredens te zien van So What, NiCad, Excitors, Replikas, L4, Agganautz en Splendid.