Ingezonden persbericht

Feyenoord trekt de wijken in

Volksclub Feyenoord trekt de wijken van Rotterdam-Zuid in. Vrijdag ondertekende de club een samenwerkingsovereenkomst met Rotterdam Sportsupport en Deelgemeente Feijenoord. Het project 'Scoren op Zuid' moet de jeugd van Rotterdam-Zuid stimuleren in hun sportieve en educatieve ontwikkeling.

De drie instellingen bundelen met Scoren op Zuid hun krachten. De samenwerking zal onder meer bestaan uit de inzet van Feyenoord-spelers in bestaande projecten als de Schoolsportvereniging. "Denk daarbij aan gasttrainingen door Feyenoord-spelers, clinics van de technische staf voor trainers van amateurverenigingen en activiteiten in De Kuip", licht directeur Rotterdam Sportsupport Gert-Jan Lammens toe.

Ook Dagmar Oudshoorn van Deelgemeente Feijenoord ziet de meerwaarde van de samenwerking in. "In onze deelgemeente is een beperkt aanbod van sportvoorzieningen. Om kinderen toch aan het sporten te krijgen, investeerden we al in Lekker Fit-scholen, schoolsportverenigingen en trapveldjes. Met Scoren op Zuid kunnen we kinderen optimaal motiveren om te bewegen."

Voor Feyenoord-directeur Eric Gudde staat de maatschappelijke betrokkenheid van Feyenoord voorop. "We waren al bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vanaf nu doen we dit ook structureel in onze omliggende wijken. We willen onze betrokkenheid uitstralen en een prikkel geven aan kinderen om te bewegen en goed te presteren op school. Niet voor niets hebben we gekozen voor drie ambassadeurs voor Scoren op Zuid die met hun sport succes kennen, maar ook hun opleiding succesvol hebben afgerond."

De drie ambassadeurs van het project zijn Karim El Ahmadi, Georgino Wijnaldum en Leroy Fer. Zij werden vrijdag in het Afrikaanderpark, het gebied waar Feyenoord haar roots heeft, gepresenteerd. Vijfhonderd basisscholieren waren getuige van de eerste boodschap die El Ahmadi hen verkondigde. "Fit zijn is belangrijk. Daarom moeten jullie goed eten, goed sporten, goed slapen en jullie school afmaken. En luister altijd naar je ouders, dan komt alles goed."

De eerst volgende activiteit staat gepland voor 24 oktober. Twee teams van schoolsportverenigingen spelen die dag de voorwedstrijd van Feyenoord - VVV. Gudde: "Het zou fantastisch zijn als één van deze kinderen ooit eens in het Feyenoord-shirt schittert, maar dat is voor ons een laatste bijopbrengst. Het aanpakken van bewegingsarmoede en bevorderen van schoolprestaties staan voorop."