Ingezonden persbericht

DeGraaf Grand Prix Team

Keurige kwalificatie met tweede en derde startrij voor het DeGraaf Grand Prix Team in Maleisië

In het hete Shell Advance Motorcycle Grand Prix kwalificatie heeft het DeGraaf Grand Prix een keurige tweede en derde startrij behaald. Danny Webb wist zijn Aprilia op een fantastische 8e plek te kwalificeren op de tweede startrij. De Zwitser Randy Krummenacher kwam in zijn laatste vliegende ronde naar een zeer goede 12e positie en start morgen vanaf de derde startrij. Wildcard rijder Blake Leigh-Smith verbeterde zich ten opzichte van de vrijdag sessie en zal morgen vanaf de 29e positie aan de race beginnen.

De tweede vrije training verreden op de zaterdagochtend ging een stuk beter voor Randy Krummenacher en Danny Webb dan de eerste vrije training. Zowel Krummenacher als Webb reden bijna exact dezelfde rondetijd met een verschil van 0.009 seconde. Krummenacher sloot de sessie af op een veel belovende 14e positie en Webb op de 15e positie. Blake Leigh-Smith reed twee seconde van zijn tijd van vrijdag af maar kwam qua positie niet naar voren en sloot deze sessie af op een 31e positie.

De kwalificatie is goed verlopen voor het DeGraaf Grand Prix Team. De Engelsman Danny Webb kwam tot een fantastische 8e positie in deze sessie. Webb bouwde de sessie zorgvuldig op en wist op de juiste momenten zijn vliegende rondes te starten. Met nog geen tien minuten op de klok kwam de Brit naar een zesde positie en verbeterde daarna nog een keer zijn rondetijd. Uiteindelijk viel Webb twee plekken terug maar zal morgen wel vanaf de tweede startrij de race starten.

Randy Krummenacher kwam in de kwalificatie een aantal keer binnen voor een aantal kleine wijzigingen in de set-up. In de laatste tien minuten stond de Zwitser nog op een 19e positie maar kwam achter pole-man Julian Simon terecht en profiteerde optimaal van diens slipstream en schoof van de 19e positie ineens 7 plekken op naar een keurige 12e positie. Krummenacher start de race morgenvroeg vanaf de derde startrij.

Blake Leigh-Smith voelt zich steeds beter thuis in de Grand Prix'. Iedere ronde weet de Australiër zich te verbeteren en raakt ook steeds meer gewend aan voor het hem nieuwe Sepang circuit. Leigh-Smith gebruikte veel andere rijders om de ideale lijnen te rijden en kwam tot een 29e positie en zal morgen vanaf de achtste startrij aan de race beginnen.

Danny Webb (8e, 2:14,920): "Dit is eindelijk weer eens een goede kwalificatie. Gisteren was ik niet tevreden met mijn positie maar na een aantal wijzigingen in de set-up van de voorkant ging het vandaag een stuk beter. Nadat ik voor de tweede keer weer naar buiten ging kon ik een goed tempo rijden. In de laatste tien minuten kon ik met de nieuwe achterband ruim een seconde sneller rijden en heb ik mijn snelste ronde alleen gereden. Mijn race ritme is goed en met een goede start moet een top 10 positie tot de mogelijkheden horen. "

Randy Krummenacher (12e, 2:15,219): "Nadat ik tijdens de vrije trainingen samen met het team aan de set-up heb gewerkt voelt de motor een stuk beter aan. We hebben de juiste richting gevonden en in de kwalificatie kon ik een snelle rijder volgen wat mij de 12e positie opleverde. Voor de warm-up sessie morgenvroeg willen we nog een aantal kleine wijzigingen doorvoeren zodat ik nog een kleine halve seconde per ronde winst kan boeken. Voor race morgen wordt de start cruciaal. Op de lange rechte stukken hier op Sepang is een slipstream erg belangrijk. Mijn doel is in de top 10 te finishen."

Blake Leigh-Smith (29e, 2:19,624): "Het gaat steeds beter. Iedere sessie boek ik progressie. Gisteren had ik moeite om de motor snel om te gooien in de tweede en derde sectie van deze overigens prachtige baan. In de kwalificatie hebben we dit probleem zo goed als opgelost en wist ik drie seconde van mijn tijd van gisteren af te rijden. Morgen heb wil ik de race uitrijden en de opgedane ervaring gebruiken voor de komende twee races in het Spaans kampioenschap volgende maand."

Bekijk hier http://www.molenaarracing.com/nieuwsbrief/public/archive.php de online versie van dit bericht