Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

maandag 5 oktober 2009

13 in de Oorlog, het internetspel

eerste educatieve online spel voor kinderen over Tweede Wereldoorlog

Vanaf 25 oktober online en na 19 oktober al te spelen op Cinekid

De NPS lanceert in samenwerking met IJsfontein Interactieve Communicatie het online spel bij de televisieserie 13 in de Oorlog. Dit eerste educatieve internetspel voor kinderen over de Tweede Wereldoorlog is vanaf 25 oktober te spelen op 13indeoorlog.nps.nl. Op 19 oktober wordt het spel gelanceerd tijdens de 23e editie van het Cinekid Festival in Amsterdam. Op het festival kunnen bezoekers deelnemen aan een interactieve speurtocht en als eerste het spel spelen.

Door het spel 13 in de Oorlog te spelen, kruipen jongeren in de huid van een personage en beleven zelf de gebeurtenissen in de oorlog. Het spel is net als de serie opgedeeld in dertien delen. Na elke uitzending van 13 in de Oorlog is een nieuw deel, een level, op internet toegankelijk. Door het voltooien van deze levels kan de speler het einddoel van het spel bereiken: het vinden van je vader. Elk level staat voor een verschillende situatie, waarin de speler opdrachten moet uitvoeren. De keuzes die de speler maakt tijdens het spel, hebben gevolgen voor het verloop van de rest van het spel.

Interactieve speurtocht op Cinekid
Elke jonge bezoeker van Cinekid ontvangt bij zijn toegangskaartje een speciale armband voor de interactieve speurtocht. De tags in de armbanden communiceren met dertien verschillende consoles, die op verschillende locaties op het festivalterrein staan opgesteld. Na het activeren van de armband door hem voor een console te houden, krijgen de spelers hun eerste opdracht. Als alle 6 opdrachten zijn uitgevoerd, kunnen de jongeren starten met het spel 13 in de Oorlog in de Media Ruimte.

13 in de oorlog, de televisieserie
De NPS zendt vanaf 25 oktober een nieuwe 13-delige geschiedenisserie uit getiteld 13 in de Oorlog, een programma voor kinderen over de Tweede Wereldoorlog. De presentatie ligt in handen van Lisa Wade, bekend van het NPS jeugdprogramma Het Klokhuis. Vanaf historische locaties presenteert zij het programma, omlijst door authentieke archiefbeelden en aangrijpende dramascènes. Tegelijkertijd met 13 in de Oorlog start De Oorlog, een nieuwe, negendelige televisieserie bedoeld voor een volwassen publiek, gepresenteerd door Rob Trip.

Kijk voor meer informatie op 13indeoorlog.nps.nl

13 in de oorlog, het online spel is vanaf 25 oktober te spelen op 13indeoorlog.nps.nl

13 in de Oorlog, de televisieserie wordt vanaf 25 oktober uitgezonden om 18.25 uur op Z@pp.

Cinekid Festival wordt dit jaar gehouden van 14 tot en met 23 oktober 2009 in de Westergasfabriek in Amsterdam. De interactieve speurtocht en het eerste level van het spel zijn van 20 tot en met 23 oktober te spelen.

Op 19 oktober vindt om 15:00 uur een perspresentatie plaats op Cinekid van de televisieseries De Oorlog, 13 in de Oorlog en het spel. Onder anderen Loes Wormmeester, eindredacteur 13 in de Oorlog en IJsfontein-directeur Jan Willem Huisman zijn hierbij aanwezig en beschikbaar voor interviews.

EINDE PERSBERICHT