3 M start Renewable Energy Division met sponsoring van Nuon Solar Team

12/05/2009 16:18

3M Nederland B.V.

Met haar nieuwe Renewable Energy Divison ontwikkelt 3M producten voor gebruik van duurzame energie. Eén van de eerste projecten is de sponsoring van Nuna5, een Nederlandse racewagen op zonne-energie.

Op 25 oktober a.s. start voor de vijfde keer een race voor auto's op zonne-energie van Noord- naar Zuid-Australië. Deelnemers uit meer dan dertig landen proberen na 3.000 kilometer als eerste de finish te halen. Het Nederlandse Nuon Solar Team won de afgelopen vier keer en wil ook de vijfde race op haar naam zetten. Daarvoor bouwen veertien studenten van de TU Delft Nuna5, een nog lichtere en meer aërodynamische auto dan zijn succesvolle voorgangers.

Licht en sterk

3M heeft onder andere verschillende soorten tape en schuurpapier gedoneerd voor Nuna5. Eén tape wordt gebruikt voor het vastzetten van de vacuümfolie tijdens de productie. Met uiterst dunne tape plakken de studenten verder alle naden op de auto af. 3M levert meer producten die de solarindustrie gebruikt bij de fabricage van zonnepanelen. Het belangrijkste is Scotchshield 17. Deze folie beschermt zonnepanelen tegen UV-straling en vocht. Met 3M(TM) Very High Bond tape kunnen onderdelen worden verbonden zonder te lassen of boren. Verder heeft 3M isolerende tapes om energieverlies te voorkomen en geleidende tapes om opgewekte energie te geleiden.

Duurzaam ondernemen

De sponsoring van Nuna5 is voor 3M een aansprekende manier om te laten zien wat de Renewable Energy Divison te bieden heeft. Alle 3M-producten op het gebied van zonne- en windenergie zijn ondergebracht in de nieuwe divisie. Hierdoor is het mogelijk kennis te bundelen en klanten gericht te informeren over alle relevante producten.

Via haar strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen toont 3M wereldwijd respect voor haar sociale en fysieke omgeving. Met het stimuleren van duurzaam energiegebruik willen wij voldoen aan de behoeften van de huidige samenleving én die van komende generaties.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.3m.nl