Gemeente Voerendaal

\ 16/10/2009 - Klimmenderwijs: Heuvel op, heuvel af in historisch Klimmen
De gemeente Voerendaal heeft samen met vele enthousiaste Klimmenaren en VVV Zuid-Limburg een beleveniswandeling ontwikkeld en beschreven in de brochure Klimmenderwijs. Op zondag 25 oktober aanstaande vindt om 11.00 uur, binnen de muren van Café Keulen (Schoolstraat 3, 6343 CD, Klimmen), de officiële opening plaats omtrent deze nieuwe wandelroute. Aansluitend kunnen, vanaf 13.00 uur, geïnteresseerden deze unieke wandeling tegen een actietarief kopen en zelf beleven. Tijdens de opening op 25 oktober kunnen geïnteresseerden tevens het kleine Schutterijmuseum in Café Keulen, Galerie Jasper in Villa de Proosdij (Klimmenderstraat 2, 6343 AC Klimmen) en de Ambachtelijke stroopkokerij van de familie Franssen bezoeken (Koulen 12, 6343 CJ Klimmen), één van de twee enige ambachtelijke stroopkokers in Nederland.

Heuveltje op & heuveltje af
Klimmen is een dorp dat zijn naam eer aan doet, de wandeling Klimmenderwijs zit dan ook vol met klimmen en dalen. Het is een wandeling waarbij de wandelschoenen net iets strakker aangetrokken dienen te worden en waarbij de kuiten een dag later nog voelbaar zijn. Echter eenmaal aan de top van een beklimming, kan men volgens sommigen, de hele wereld zien en genietend op adem komen voor de volgende beklimming.

Klimmenderwijs Fantaseren

Klimmen is een dorp waar fictie en waarheid, verhalen, feiten en volksvertellingen elkaar afwisselen. Een dorp waar broederschap heerst, Romeinse en Keltische beïnvloeding nog zichtbaar zijn, waar de beste 1 april grappen worden opgezet en de afwas wordt gedaan door de mythische Auvermennekes! Tijdens Klimmenderwijs ontdekt u zelf de waarheid achter de verhalen en zult u verbaasd staan van de vele historische gebeurtenissen.

Wilt u historisch Klimmen zelf ontdekken en onderweg worden overrompeld door vele panoramas, historische bezienswaardigheden, verhalen en mythes en de bijzondere flora en fauna? Dan is Klimmenderwijs de ideale wandeling.
Interesse?
De brochure Klimmenderwijs wordt door heel Zuid-Limburg gedistribueerd en is vanaf 26 oktober verkrijgbaar bij alle VVV vestigingen in Zuid-Limburg, Café Keulen, Villa Proosdij en via de website van de gemeente Voerendaal en VVV Zuid-Limburg. Klimmenderwijs is de vierde themaroute binnen de gemeente Voerendaal.

Reeds eerder verschenen, eveneens in de gemeente Voerendaal, brochures van de wandelroutes De Roode Draed, de Achteromkijkroute en Blindelings Genieten. In 2010 verschijnt het vijfde en tevens laatste deel verschijnen rondom de Voerendaalse dorpskern Kunrade.