Gemeente Voorschoten

in Het Kruispunt

25 oktober: Klezmer muziek in Het Kruispunt

klarinettiste Van der Plas Zangeres Maria Rosenmöller, klarinettiste Judith van der Plas en pianist Frank den Herder verzorgen zondag 25 oktober na de kerkdienst een lunchconcert in Het Kruispunt. Aanvang 11. 30 uur. De koffie `met iets' staat klaar in De Werf vanaf 11.15 uur.

Op het programma staat louter Klezmer muziek, waarvan in de kerkdienst al een voorproefje te horen zal zijn. Klezmer muziek is de traditionele muziek van de jiddische sprekende Joden in Oost-Europa. De melodieën hebben een heel eigen joods karakter en zijn beïnvloed door zowel gezangen uit de synagoge als door Jiddische volksliedjes.

De gepassioneerde luister- en dansmelodieen vragen veel van het expressieve vermogen en de muzikale techniek van de musici. Dat is wel toevertrouwd aan de ons allen bekende zangeres en pianist maar zeker ook aan de in Katwijk geboren klarinettiste Judith van der Plas. In 2005 is zij afgestudeerd bij Sjef Douwes aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Judith is al jarenlang klarinettiste van de klezmerband Am'Chayeh en reist regelmatig door Europa om concerten te geven. Daarnaast studeert zij theologie.

Het lunchconcert duurt een klein uur en zal weer nieuwe aspecten van de Bechstein vleugel laten horen. Toegang is gratis. Collecte bij de uitgang.

* 25 oktober 2009