Medisch Spectrum Twente


Collecte Hartkliniek Medisch Spectrum Twente (MST)

Enschede, 23 oktober 2009

In de week van maandag 25 tot en met vrijdag 31 oktober 2009 vindt in Bentelo voor het zesde achtereenvolgende jaar de collecte plaats, die geheel ten goede komt aan de hartkliniek (ook wel Thoraxcentrum genoemd) in MST.

In 2008 werd tijdens de vijfde deur-aan-deur collecte een bedrag van ruim EUR 1040,- ingezameld. Dit bedrag en de opbrengst van de collecte dit jaar zal worden aangewend om de service aan patiënten en hun naaste familie verder uit te breiden. U kunt bijvoorbeeld denken aan het verstrekken van gratis koffie en thee in de wachtruimten van de polikliniek en de multifunctionele ruimten in de kliniek. Een service die patiënten en hun begeleiders bijzonder weten te waarderen, daar ze vaak afkomstig zijn van ver buiten Enschede.

De nieuwe bedrijfskundig manager van het Thoraxcentrum, Mark Vos, zegt over de jaarlijkse collecte in Bentelo het volgende: `Een bijzonder initiatief, dat enorm op prijs wordt gesteld. Zeker in deze onrustige periode voor het ziekenhuis zijn steunbetuigingen als deze hartverwarmend. Daarvoor dank aan iedereen, de gulle gevers in Bentelo en de groep collectanten onder leiding van initiatiefneemster mw. A. Vollenbroek.'