Politie Noord- en Oost Gelderland

Winterswijk - dodelijk ongeval fietser                    

Bij een tragisch verkeersongeval op de Kottenseweg (N319) is zaterdagavond 24 oktober een 56-jarige man uit Winterswijk om het leven gekomen.


Het ongeval gebeurde rond 20.05 uur toen de man op zijn fiets de Kottenseweg wilde oversteken en daarbij een auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Groningen, over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis in Winterswijk overgebracht, waar hij is overleden. De Kottenseweg is enige tijd afgesloten geweest voor het politieonderzoek.

Borculo - onder invloed uit de bocht                      

Een 21-jarige automobilist uit Borculo is in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober onder invloed met zijn auto uit de bocht gevlogen. Zijn rijbewijs is ingenomen.


De politie kreeg rond 04.35 uur de melding dat er op de Lichtenhorst een auto uit de bocht was gevlogen en tegen een reclamebord was gebotst. Niemand raakte gewond. Ter plaatse bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.3 promille aan. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eibergen - vernieling                                     

De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober zes jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar aangehouden voor vernieling aan een auto.


De politie kreeg rond 00.30 uur de melding dat er op de Kiefteweg vanuit een fietsend groepje jongeren een vol bierblikje naar een auto was gegooid. De auto raakte hierbij beschadigd. De jongeren uit Eibergen zijn aangehouden voor verhoor. Zij worden overgedragen aan een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Doetinchem - mishandeling                                 

De politie in Doetinchem heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober een 26-jarige Doetinchemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van een drietal plaatsgenoten.


De politie kreeg rond 03.45 uur de melding van een opstootje op het Simonsplein in Doetinchem. Drie personen liepen hierbij verwondingen op in het gezicht. De 26-jarige Doetinchemmer is hierbij aangehouden. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het incident.

Doetinchem - rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed

De politie in Doetinchem heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober een 44-jarige automobilist uit Hengelo (gld) aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingenomen.


Politieagenten zagen de man rond 01.20 uur slingerend rijden over de J.F. Kennedylaan. Hierop hebben ze de automobilist staande gehouden voor een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.4 promille aan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - poging fietsdiefstal                         

Zaterdagavond 24 oktober heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Gaanderen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets.


De politie kreeg rond 22.20 uur de melding van een poging tot diefstal van een fiets op het Stationsplein bij de politie. Een getuige had de jongeman zich verdacht op zien houden bij een fiets en belde de politie. De politie trof de jongen bij de fiets en hield hem aan. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Doetinchem - verkeersongeval met letsel                   

Op de Gaanderenseweg in Doetinchem zijn zaterdagmiddag 24 oktober een bromfietser en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Een 43-jarige bromfietser uit Doetinchem is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Het ongeval gebeurde rond 15.40 uur op de Gaanderenseweg in Doetinchem. Volgens de 15-jarige fietser uit Terborg is de bromfietser in een bocht tegen hem aangereden waardoor deze ten val kwam. De fietser raakte bij de botsing gewond aan zijn vingers. De politie onderzoekt de precieze toedracht.

Gaanderen - brand in container                            

De politie onderzoekt de brand die zaterdagavond rond 23.50 uur is ontstaan in een container bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Gaanderen.


De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het magazijn van de supermarkt. De politie sluit brandstichting niet uit en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.




---- --