Politie Utrecht
Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 25-10-2009

Getolen fiets

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 17.00 uur werd de 17-jarige jongen uit Amersfoort gecontroleerd op de Utrechtsestraat. De fiets waarop hij reed was van diefstal afkomstig. De jongen werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 04.40 uur werd de 20-jarige man Leusden gecontroleerd op de Stadsring. Onderzoek wees uit dat man had gedronken en blies op het bureau 615 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Getolen bromfiets

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Omstreeks 23.50 uur werd de 15-jarige jongen uit Amersfoort gecontroleerd op de Romeostraat omdat hij zonder verlichting reed. Toen de jongen de politie zag probeerde hij nog weg te komen, tevergeefs. De bromfiets was in juni dit jaar gestolen uit Achterveld. De jongen werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ruitenvernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een ruitenvernieler aangehouden. Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding dat er drie ruiten werden vernield aan de Arendshorst. Agenten gingen direct ter plaatse en de 33-jarige aangever gaf aan dat een 25-jarige man uit Amersfoort dit had gedaan. De man werd in de omgeving aangehouden. Waarom de man de ruiten heeft vernield is nog onbekend.

Man gewond

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man ernstig mishandeld door een onbekend aantal gebleven mannen.

Omstreeks 08.00 uur vertrok de man van huis en liep naar zijn auto aan de Olivierplaats. Bijna bij zijn auto aangekomen hoorde hij een auto met hoge snelheid aan komen rijden. Uit de auto stapte een aantal mannen met bivakmutsen op. Ze renden op de man af en bedreigden hem met een vuurwapen. Het slachtoffer riep gelijk hard om hulp. Direct werd de Amesfoorter geslagen met een metalen buis. Kort hierop vertrokken de mannen weer in een donkerekleurige stationwagen met vermoedelijk een buitenlands kenteken.

Door de klappen liep de man een gebroken arm op, zware kneuzing aan schouder en verschillende open hoofdwonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, Eemland zuid.