Ministerie van Defensie

Minister van Middelkoop bij de Nacht van de Geschiedenis

25 oktober 2009, 13.39 uur

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop was gisteravond bij de Nacht van de Geschiedenis in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Stichting Anno had deze georganiseerd om de Week van de Geschiedenis feestelijk af te sluiten.

Het thema dit jaar is Oorlog en Vrede. Defensie levert daarom een grote bijdrage aan de Nacht van de Geschiedenis. Zo was er bijvoorbeeld een live satellietverbinding met historicus Serge Blom in Kamp Holland, die daar in opdracht van de Commandant der Strijdkrachten een historisch dagboek bijhoudt over operationele gebeurtenissen. Tijdens de live verbinding met Uruzgan gaven Van Middelkoop en Blom de aanwezigen uitleg over het belang van operationele dagboekschrijvers.

Directeur Operationele Ondersteuning van de Koninklijke Marine commandeur Kees Boelema Robertus nam, als vertegenwoordiger van de zeemacht, het eerste exemplaar van het luisterboek `Zeehelden en Zeeslagen' van maritiem historicus Ronald Prud´homme van Reine in ontvangst. Tijdens een publiek interview werd het belang van de marine voor Nederland, van vroeger en nu, besproken.