KNHS

Eerste Divoza Bixiedag groot succes (met filmpjes!) 21 oktober 2009
Bixiedag 2009

ERMELO (KNHS) De eerste Divoza Bixiedag die op dinsdag 20 oktober op het KNHS-centrum werd gehouden was een groot succes! 130 kinderen tussen de 6 en 13 jaar reisden uit het hele land af naar Ermelo om met hun eigen pony of een leenpony mee te doen aan een dag vol spanning, strijd en plezier.

Wim Bonhof startte de dag met een clinic waarin uitgelegd werd op welke manier je een pony nu eigenlijk kon leren springen. Ook liet Wim zien hoe je met slechts drie balkjes de dagelijkse training van je pony een stuk uitdagender kunt maken. Tot slot sprongen de kinderen een lijntje waarin rust, controle en vertrouwen de belangrijkste factoren waren.

Het indoorprogramma werd geopend door Aart van de Kamp junior, die met zijn shetlandervierspan een spectaculaire clinic gaf. Als klap op de vuurpijl werden er aan het eind van de clinic twee ponys aan het vierspan toegevoegd en legde Aart in een razend tempo het parcours met zes ponys af. Naast Wim Bonhof en Aart van de Kamp was ook eventingruiter Tim Lips van de partij die al zijn geheimen over het eventingrijden prijsgaf. De kinderen vroegen Tim de oren van het hoofd van zijn trainingen tot zijn favoriete pony. Tim is immers ook als ponyruiter begonnen. Na de clinic van Aart en de Meet en Greet met Tim was er een signeersessie waar alle kinderen een handtekening mochten vragen van beide heren.

In de dressuur- en springwedstrijden werd er hard gestreden om een mooie prijs in de wacht te slepen. In de dressuur werd er in klassen Bixiebegeleidingsproeven, de AA, A en B1, B, L1 en L2 gereden. Bij het springen konden kinderen starten in de klassen AA, A, B en L. Alle kinderen kregen tijdens het losrijden professionele begeleiding van KNHS-instructeurs, zodat ze optimaal voorbereid de ring in konden.

Naast het dressuur en springen was er nog veel meer te doen. Alle kinderen konden zich vooraf aanmelden voor drie onderdelen. Crosstraining, ponyspelen, voltige op een echt voltigepaard en een poets- en versierwedstrijd. De crosstraining was hierin het populairste onderdeel. Gewapend in bodyprotectors trotseerden zelfs de kleinste ruitertjes op hun shetlandponys als echte eventingruiters de natuurlijke hindernissen op het KNHS-terrein. De waterbak was favoriet en leverde de ponys en hun berijders een nat pak op. Hier was na de poets- en versierwedstrijd aan het einde van de dag niets meer van te zien. Alle ponys en ruiters stonden er weer tip top bij, de kinderen hadden hun ponys prachtig versierd. Voor de jury, de directeur van de KNHS John Bierling en Christa van Duin de ex-groom van Anky van Grunsven, was het een moeilijke taak om de allermooist versierde pony uit te kiezen. Uiteindelijk werden er dan ook veel prijzen uitgedeeld.

Tot slot was er niet alleen een prijsuitreiking voor alle rubrieken, maar waren er ook nog vele extra prijzen. Alle deelnemende jongens kregen een stoere jongens pet, er waren aanmoedigingsprijzen en de talentvolste crosser en spelletjesspeler werden ook niet vergeten. Alle prijzen zijn door Divoza Horseworld ter beschikking gesteld. Na een fantastische dag gingen alle kinderen naar huis met een prachtig Bixierozet en een goed gevulde goodiebag.

klik hier voor de uitlagen van de Divoza Bixiedag 2009

De camera's van Paardensport.tv waren er uiteraard bij op de Divoza Bixiedag. Klik hier om de filmpjes te bekijken .

Foto's Ingeborg Fortgens