Gemeente Helmond


BrabantStad Culturele Hoofdstad Europa?

Op 23 oktober is de nieuwe website van BrabantStad Culturele Hoofdstad 2018 gepresenteerd.

BrabantStad (Helmond, Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en de provincie) wil kandidaat zijn voor Culturele Hoofdstad 2018. Culturele Hoofdstad van Europa houdt in dat er een jaar lang extra cultuuraanbod is met een aantal topattracties. De ervaring leert, dat dit gepaard gaat met een uitbreiding en verbetering van culturele accommodaties.

Kandidaatstelling

In 2013 wordt beslist over de kandidaatsstelling. Culturele Hoofdstad draagt onmiskenbaar bij aan een sterker cultureel profiel en aanbod van BrabantStad. En daarmee ook aan het realiseren van economische en culturele topvoorzieningen in BrabantStad. Het heeft daardoor een positieve invloed op het vestigingsklimaat en het imago van de Brabantse steden.

Uitgelezen kans

De ambitie om in 2018 culturele hoofdstad te worden, is een uitgelezen kans om Noord-Brabant op de kaart te zetten. Om dat waar te kunnen maken, willen de steden samen met de provincie tal van evenementen en festivals met een (inter)nationale uitstraling tot stand brengen.

Nieuwe website

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is afgelopen vrijdag de nieuwe website gepresenteerd van BrabantStad Culturele Hoofdstad 2018. Nieuwsgierig? Ga dan snel naar deze website.