Gemeente Hulst


Persbericht - 26.10.2009

Gezien haar verdiensten voor de gemeenschap, krijgen mevrouw M.J. Neve Menu op maandag 26 oktober 2009 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens Hare Majesteit reikt burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens de viering van het 55-jarig jubileum van De Zonnebloem, afdeling Sint Jansteen. Tijdens deze viering neemt mevrouw Neve afscheid van De Zonnebloem.
De uitreiking staat gepland om 15.00 uur in gemeenschapscentrum De Warande te Sint Jansteen.
Van de Nationale Vereniging De Zonnebloem krijgt mevrouw Neve Menu eerder die middag een insigne ter gelegenheid van haar 50-jarig lidmaatschap.

Mevrouw Marie-José Neve Menu is 50 jaar betrokken bij De Zonnebloem, afdeling Sint Jansteen.
Zij vervulde verschillende bestuursfuncties, waaronder die van voorzitter, was afgevaardigde van Sint Jansteen in de regio Hulst en was begeleidster bij vakanties van de regio Hulst. Deze middag neemt zij afscheid van De Zonnebloem.
Door haar gedrevenheid en enthousiasme heeft mevrouw Neve Menu zeer veel voor de afdeling Sint Jansteen betekend. Het bestuur heeft grote waardering voor het vele werk dat zij heeft verricht ten behoeve van de zieke en gehandicapte medemensen in Sint Jansteen.

In de periode van 1968 tot 1999 was mevrouw Neve Menu bestuurslid van zowel de Stichting Verpleeghuis als Stichting Verzorgingshuis De Blaauwe Hoeve te Hulst. Zij benadrukte dat de cliënten centraal dienden te staan en zij kon zeer goed de wensen en behoeften van de cliënten en hun verwanten verwoorden. Sinds 1992 is ze als secretaris actief voor de Stichting Vrienden van de Blaauwe Hoeve.

Mevrouw Neve - Menu is ook een graag geziene voorleesoma in de bibliotheek te Hulst en in de peuterspeelzaal Robbedoes te Hulst. Ook is ze al enkele jaren vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Hulst.

Sinds 1984 is mevrouw Neve Menu woonachtig het Belgische Stekene. Hier verricht ze allerlei sociale, culturele en milieuactiviteiten. 15 jaar geleden volgde mevrouw Neve Menu een opleiding tot compostmeester en zet zich sindsdien in om in het afvalbeleid de nadruk te leggen op afvalpreventie. Zij promoot het gebruik van compost als waardevolle grondstof. In 2007 stelde ze haar natuurlijke tuin beschikbaar voor de Kunstproeversroute in Stekene, waarbij een symbiose tussen kunst en natuur werd tentoongesteld. Sinds 2007 heeft ze zitting in het Dagelijks Bestuur van de gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur van de gemeente Stekene.

Mevrouw Menu neemt deel aan poëzieavonden in de gemeente Stekene en is vaak jurylid bij voordrachtwedstrijden. Voorts is ze actief betrokken bij de organisatie van de poëzieprijs Anton van Wilderode.

Mevrouw Marie-José Neve wordt door velen bewonderd en gewaardeerd vanwege haar sociale en maatschappelijke betrokkenheid en motivatie. Zij was en is nog steeds een voorbeeld voor velen.
---