Gemeente Bergambacht


Aftrap sport- en cultuurproject, startactiviteiten een succes!
---

Bergambacht, 26 oktober 2009

In de herfstvakantie was de aftrap van het sport- en cultuurproject van de gemeente Bergambacht.

Op dinsdag 20 oktober waren er voor kinderen uit Bergambacht, Ammerstol en Berkenwoude sportieve en creatieve spelletjes op en rond het kunstgrasveld van v.v. Bergambacht. Het hoogtepunt was de 7 meter hoge klimwand waar klein en groot op de beat van dj Robert Snoek mochten proberen tot de top te komen.

Om 19.00 uur ging het sport- en cultuurseizoen officieel van start. De eerste sport- en cultuurwijzer werd door wethouder Dilia Blok en Sparta keeper Mathijs Donatz uitgereikt aan de 13 jarige Stefan van den Berg.

In Berkenwoude startte het sport- en cultuurproject de dag erna met een spannende kindertheatervoorstelling. Ongeveer 50 kinderen keken vol spanning naar het verhaal over een prins en zijn ontvoerde zus. Hier kreeg Timo Butter de eerste wijzer in Berkenwoude van wethouder Dilia Blok.

Sport- en Cultuurwijzer

Ieder huishouden met een kind in de leeftijd van 6 tot 16 jaar krijgt begin november een Sport- en Cultuurwijzer toegestuurd. De eerste wijzers zijn uitgedeeld tijdens de startactiviteiten in Bergambacht en Berkenwoude.

Veel verenigingen en organisaties met een sportief of cultureel aanbod hebben informatie aangeleverd voor deze wijzer. Het resultaat is een aantrekkelijke kleurengids met informatie over veel verschillende sporten en activiteiten. Kinderen en ouders vinden hierin algemene informatie over een vereniging, net als de gegevens van de contactpersoon jeugd. Veel sporten en activiteiten kunnen gratis of tegen een leuke korting worden uitgeprobeerd!

Sport en cultuurproject gemeente Bergambacht

De gemeente Bergambacht vindt het belangrijk dat kinderen kunnen bewegen en hun eigen talenten kunnen ontdekken. Naast de sport- en cultuurwijzer zijn er sportieve en culturele activiteiten in Bergambacht, Ammerstol en Berkenwoude. Ook worden er subsidiemogelijkheden geĂŻntroduceerd voor activiteiten met jeugd en in samenwerking met scholen.


---