Independer.nl lanceert Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur

26/10/2009 17:00

Independer.nl

EMBARGO TOT 26 OKTOBER 20.30 UUR

Hotels worden al heel lang geclassificeerd met behulp van een 5-sterrensysteem. Hiermee krijgt de consument op een simpele manier een goede indruk van de kwaliteit van het betreffende hotel. Zo'n systeem ontbreekt voor de hypotheekbranche, terwijl de consument zich juist over dit onderwerp moeilijk zelf een oordeel kan vormen.

De recente ontwikkelingen rondom de hypotheken van DSB Bank hebben weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe afhankelijk de consument van zijn hypotheekadviseur is. Tot vandaag hadden consumenten niet de mogelijkheid zelf te achterhalen hoe goed een hypotheekadviseur zijn werk doet. Independer.nl brengt daar nu verandering in en gaat rapportcijfers toekennen aan hypotheekadviesorganisaties. Hiermee probeert Independer.nl de hypotheekbranche transparanter te maken en consumenten te helpen bij het vinden van de beste hypotheekadviseurs.

Dit rapportcijfer komt tot stand nadat consumenten een vragenlijst (Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur) hebben ingevuld over hun hypotheekadviesproces. Consumenten kunnen daarmee zelf controleren of het adviesproces bij het afsluiten van een hypotheek goed is doorlopen en of alle noodzakelijke onderdelen in voldoende mate aan bod zijn gekomen.

De nieuwe module die Independer.nl vandaag lanceert, is gebaseerd op een systematiek die de Autoriteit Financiele Markten (AFM) hiervoor heeft ontwikkeld. Consumenten doorlopen een uitgebreide online vragenlijst over het adviesproces. Dit resulteert in een rapportcijfer en een gratis persoonlijk adviesrapport. Daarmee krijgt de consument feedback over de kwaliteit van de adviseur en weet hij precies welke onderwerpen niet of onvoldoende aan bod zijn gekomen. Deze kan hij dan alsnog met de adviseur bespreken alvorens de hypotheek af te sluiten.

De Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur geeft geen oordeel over de inhoud van het hypotheekadvies. Wel is het zo dat de kans op een juist advies voor de best passende hypotheek toeneemt naarmate het adviesproces beter is verlopen.

Naar verwachting zullen er eind van dit jaar voldoende scores zijn verzameld om de rapportcijfers per kantoor te kunnen publiceren. Consumenten kunnen dan op Independer.nl makkelijk zoeken naar het beste hypotheekadvieskantoor in hun omgeving.

De Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur kunt u via onderstaande link bekijken:

http://www.independer.nl/hypotheek/check-uw-hypotheekadviseur.aspx





http://www.independer.nl