Gemeente Eijsden

Activiteitenbesluit

Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Op de site van de gemeente Eijsden kunt u meldingen en wijzigingen doorgeven die zich voordoen binnen inrichting die vallen onder het inrichtingen en vergunningen besluit. U kunt deze wijzigingen digitaal doorgeven via de website Melding AIM ( activiteitenbesluit internet module):

Vanaf 1 januari 2008 vervangt het nieuwe Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (hierna te noemen: Activiteitenbesluit) de twaalf bestaande besluiten, de zogenaamde 8.40 amvb's (o.a. besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer, besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer).
Bovendien worden er nieuwe branches aan toegevoegd. Dit betekent dat de regelgeving voor u op een handige en gebruiksvriendelijke manier beschikbaar wordt gesteld.

Hiervoor is een internettoepassing gemaakt, genaamd Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) die de regelgeving verduidelijkt. Het AIM is een digitaal, interactief beslissingsmodel. Door de vragen in het beslissingsmodel in te vullen wordt u door het beslissingsmodel heen geleid met als einddoel een digitaal opgestelde melding die rechtstreeks naar de gemeente wordt gemaild. Tevens wordt een lijst met specifieke (voor deze melding) voorschriften en maatregelen opgesteld die u digitaal ontvangt. Als laatste wordt de melding voltooid afgesloten en verzonden. Nadat de melding bij de gemeente is binnengekomen krijgt u van de gemeente digitaal een ontvangstbevestiging.

Naast de melding dient u een tekening van de inrichting in te dienen van de nieuwe situatie. Hierop dienen vermeld te staan:
- naam en adres

- de situatieschets

- schaaldeling 1:1000

- de inrichtingsgrenzen

De melding wordt in de Etalage gepubliceerd.
Voor vragen kunt u bellen met de afdeling VROM afdeling vergunningen/handhaving

043-409 5252.