MSC.Software sluit partnership met Phoenix Integration


GOUDA, 20091026 -- MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, kondigt een partnership aan met Phoenix Integration, aanbieder van software voor engineering automatisering, integratie en ontwerpoptimalisatie. Door dit partnership kunnen de wereldwijd meest gebruikte CAE-applicaties, inclusief Nastran, Patran en Adams naadloos integreren met de PHX ModelCenter interface. Zo kunnen de eindige elementen analyse, multibody dynamica en andere CAE-oplossingen van MSC.Software gecombineerd worden met de optimalisatietechnologieën voor complexe ontwerpen van Phoenix Integration. Deze combinatie biedt engineers binnen de aerospace en defensie, automotive-, windenergie- en verpakkingsindustrie en diverse andere industrieën de mogelijkheid om betere, meer robuuste producten te ontwerpen.

De nieuwste versie van PHX ModelCenter 9.0 wordt later dit jaar op de markt gebracht. PHX ModelCenter 9.0 biedt een gebruiksvriendelijke visuele omgeving voor snelle en eenvoudige integratie met belangrijke CAE-platformen. Hierdoor kunnen meerdere trade-off studies uitgevoerd worden, zoals parametrische evaluaties, design of experiments (DOE), response surface modeling (RSM), en optimalisatiestudies, waardoor de beste ontwerpoplossingen efficiënt en effectief gevonden worden. De integratie van de engineering analyse technologieën van MSC.Software in PHX ModelCenter 9.0 verkorten de ontwerpcyclus voor de gebruiker, verminderen het aantal ontwerpiteraties en leggen ontwerpproblemen in een vroegtijdig stadium bloot. De mogelijkheid om de ontwerpen in een vroeg stadium te controleren en fouten te corrigeren kan organisaties miljoenen euro's en ontelbare uren besparen.

"Steeds meer gebruikers willen ontwerpoptimalisatie inzetten in hun CAE-processen", aldus Bert Knops, Vice President Global Enterprise Services & Support bij MSC.Software. "We zijn verheugd dat we nu aan deze behoefte kunnen voldoen door de samenwerking van onze technologieën. Hiermee bieden we gebruikers de mogelijkheid aanzienlijk te besparen op het ontwerpproces."

------------------------

Over Phoenix Integration, Inc.
Phoenix Integration heeft een leidende positie in flexibele, schaalbare, high-performance bedrijfsoplossingen voor de conceptuele en opstart fases van productontwerp en systeemanalyse. Phoenix software wordt wereldwijd ingezet om de integratie van modellen en simulaties, procesautomatisering, de visualisatie van resultaten en datamanagement mogelijk te maken. Organisaties die gebruikmaken van de oplossingen van Phoenix zijn onder andere negen van de top 10 U.S. defensie leveranciers en zeven van de top 10 aerospace organisaties. Voor meer informatie kijk op www.phoenix-int.com.

Over MSC.Software
MSC.Software (NASDAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen. Voor extra informatie, bezoek www.mscsoftware.com.





Ingezonden persbericht