Friese Food & Fun introduceert Pizzarette


Friese onderneming brengt internationale eetcultuur naar Nederland

BEARS, 20091026 -- Begin 2009 zijn Rob en Marjolein Smedema gestart met hun nieuwe bedrijf Food & Fun. Hun doel: buitenlandse eetgewoontes naar Nederland brengen, met het accent op 'gezelligheid aan tafel'. Hun eerste product is de Pizzarette. Een soort pizza-gourmetset waarmee vier personen aan tafel zelf hun eigen minipizza's kunnen bakken. Hoe komen deze nuchtere Friezen op het idee Pizzaovens te gaan verkopen?

Begin 2009 zijn Rob en Marjolein Smedema gestart met hun nieuwe bedrijf Food & Fun. Hun doel: buitenlandse eetgewoontes naar Nederland brengen, met het accent op 'gezelligheid aan tafel'. Hun eerste product is de Pizzarette. Een soort pizza-gourmetset waarmee vier personen aan tafel zelf hun eigen minipizza's kunnen bakken.

Food & Fun

Na de verkoop van een eerdere onderneming heeft de familie Smedema een jaar rond de wereld gereisd. Zo maakten ze kennis met vele eetculturen. Ze vonden het jammer dat er in Nederland niet zo heel veel variatie was. Daarom besloten ze nieuwe manieren van gezellig samen eten te gaan introduceren. Hun nieuwe bedrijf heet Food & Fun en het eerste product is de Pizzarette.

Samen pizza's bakken

De Pizzarette is een miniatuur pizzaoven, die gewoon midden op tafel kan staan. Vier personen tegelijk kunnen er zelf hun minipizza's in bakken. Met de ingrediënten die op tafel staan, stelt ieder zijn eigen pizza samen. Na zo'n 7 minuten is de pizza klaar. Tijdens het wachten wordt de volgende creatie voorbereid, zodat pizza twee de oven in kan terwijl de eerste gegeten wordt.

De introductie ligt op koers

De Pizzarette is nu twee maanden op de markt en de verkoop komt langzaam op gang. Tot nu toe zijn de meeste exemplaren verkocht via www.pizzarette.nl, maar ook de detailhandel is enthousiast over dit nieuwe product. De eerste nieuwe verkooppunten staan al op de site vermeld.

De kunst van het samen genieten

Rob en Marjolein Smedema hebben er alle vertrouwen in dat de Pizzarette vanuit Friesland heel Nederland gaat veroveren. Ze hebben nog diverse andere producten in petto, telkens gericht op het samen gezellig kokkerellen aan tafel. "Want", zo zegt Marjolein, "Samen op je gemak om tafel zitten eten, praten en genieten van elkaars gezelschap is een ontzettend waardevolle ervaring. Food & Fun maakt het mogelijk."

Voor meer informatie kunt u terecht op www.pizzarette.nl.