Prinses Màxima opent Culturalis Theater in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent op dinsdagavond 27 oktober 2009 het nieuwe Culturalis Theater in de Haagse Schilderswijk. Het theater wordt een ontwikkelingsplaats voor alle amateurpodiumkunsten in Den Haag, met speciale aandacht voor jongeren en voor de Schilderswijk.

Het theater is gerealiseerd door Culturalis, een organisatie die zich inzet voor cultuurparticipatie in Den Haag. De organisatie wil zoveel mogelijk Hagenaars - zowel kunstenaars als publiek- betrekken bij de amateurpodiumkunsten. Dit doet Culturalis door Haags talent te scouten, te begeleiden, te faciliteren, te presenteren en te promoten.

In het nieuwe Culturalis theater kunnen amateurpodiumkunstenaars eigen producties maken onder deskundige begeleiding. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten in het gebouw, zoals een decor- en multimediawerkplaats, een muziekopnamestudio, repetitiezalen, een kostuumatelier en voorstellingszalen.

De opening van het gebouw door Prinses Máxima vindt plaats tijdens het openingsfestival 'TAKE-OFF!', dat van 23 oktober tot en met 1 november duurt.

Noot voor redacties (