Gemeente Reiderland


Oldambtster Grunneger Dictee

De bibliotheken in de regio Oldambt en Radio Oldambt organiseren samen voor de 1e keer het Oldambtster Grunneger Dictee.

Â

Deelnemers uit de gemeenten Bellingwedde, Reiderland, Scheemda en Winschoten kunnen op dinsdagavond 27 oktober 2009 in het Rozenpaviljoen in Winschoten laten zien hoe goed zij het Gronings in geschreven vorm beheersen. Deelname is in de eerste plaats bedoeld om op plezierige wijze de eigen kennis van het Gronings te testen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om een leuke prijs te winnen. Deelname kan zowel in teamverband als individueel. Voor beide categorieën zijn afzonderlijke prijzen te winnen.

Als de dictees zijn ingeleverd en door de jury worden nagekeken, zorgt het Groningstalige duo âHet ministerie van Landbouw & Visserijâ voor een muzikaal stukje vermaak. De avond begint om 19.30 en de presentatie is in handen van Jan Keitz. Radio Oldambt zendt de gebeurtenis live uit.

Â

Voor het dictee kunt u zich aanmelden tot uiterlijk 13 oktober via k.eerkes@mijneigenbibliotheek.nl of een kaartje sturen naar Openbare Bibliotheek, Postbus 30, 9693 ZG Bad Nieuweschans. Vergeet daarbij niet uw naam, eventuele teamnaam, adres, leeftijd en telefoonnummer te vermelden.

Â

Wanneer u denkt het schrijven op zân Gronings onvoldoende te beheersen, is dat geen probleem. Voorafgaand aan het Oldambtster Grunneger Dictee organiseert de bibliotheek een cursus Gronings waar u de fijne kneepjes hoe te schrijven in het Gronings worden bijgebracht. De cursus is op 8 oktober om 19.30 in de bibliotheek in Scheemda en wordt verzorgd door Sina Diertens, docente Gronings. Deelname is gratis. Opgave tot 5 oktober via bovenstaand adres of bellen naar 0597
-591860 (bibliotheek Scheemda).

Â

Informatie is te vinden op de site van uw bibliotheek, www.mijneigenbibliotheek.nl en op de site van Radio Oldambt, www.radiooldambt.nl. Of haal de flyer in de bibliotheek.