Provincie Noord-Holland

Schetsen aan de Ster van Loosdrecht

23 september 2009

Binnen de Ster van Loosdrecht ligt een aantal flinke opgaven: 370 ha EHS, Groene Ruggengraat, verdrogingsbestrijding, tegengaan bodemdaling, nationale landschappen Groene Hart en Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op 26 en 27 oktober organiseert DLG, in opdracht van de provincie Noord-Holland, samen met de ILG Gebiedscommissie voor dit gebied een schetsschuit.

De schetsschuit is een beproefde werkwijze waarbij deskundigen samen met mensen uit de streek schetsenderwijs op zoek gaan naar ontwikkelingsrichtingen voor de toekomst. Hierbij komen diverse belanghebbenden en overheden bijeen om na te denken over de toekomst van 'hun' gebied en de verschillende opgaven die er spelen. De bedoeling is om met behulp van deze methode consensus te bereiken over de toekomst van het gebied en te komen tot een (gebiedsgerichte) aanpak.

De resultaten van de schetsschuit worden op 27 oktober gepresenteerd aan gedeputeerde Bart Heller en de heer Herman Wierenga (directeur West, Regionale Zaken, LNV) en diverse bestuurders. Wilt u meer weten over deze bijeenkomst? Bent u betrokken bij dit gebied en wilt u aanwezig zijn? Dan kunt u contact opnemen met het gebiedsbureau, telefoon: 023 - 514 3928.