Gemeente Ermelo


BROEM Rijvaardigheidsritten 60+

U hebt waarschijnlijk al jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. Wellicht hebt u een geheel eigen rijstijl ontwikkeld, waarmee u goed het verkeer doorkomt. In de tussentijd zijn er veel verkeersregels veranderd en zijn er nieuwe regels bijgekomen. Speciaal voor 60-plussers uit Putten en Ermelo organiseert de afdeling Ermelo/Putten van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeenten BROEM-rijvaardigheidsritten. Tijdens de rijvaardigheidsrit wordt u geadviseerd en bijgeschoold in uw praktische en theoretische verkeerskennis. Met als doel langer op een veilige manier aan het verkeer deel te kunnen blijven nemen.

De rijvaardigheidsrit bestaat uit twee delen:

* dinsdag 27 oktober 2009, 14.00 uur, theorieles. Een deskundige geeft met behulp van moderne visuele hulpmiddelen uitleg over nieuwe regels en borden

* woensdag 28 oktober 2009 (tijd volgt na indeling), rijvaardigheidsrit.
Eerst neemt u deel aan een theorietest, die vervolgens wordt besproken. Daarna maakt u een rit in uw eigen auto met een rij-instructeur. Na deze rit krijgt u in een persoonlijk gesprek met de rij-instructeur een scorelijst en een bewijs van deelname. Op deze dag bestaat ook de mogelijkheid een ogentest af te laten nemen.
Als laatste ontvangt u een naslagwerk betreffende verkeersregels en borden.

De ritten worden dit jaar gehouden in Ermelo (De Baanveger, IJsbaanweg 45).

Kosten deelname
De Gemeente Ermelo en Putten subsidiëren deze ritten waardoor de eigen bijdrage laag gehouden kan worden. De kosten bedragen EUR 12,50 per persoon.

Aanmelden
Alle 60^+-ers die in Putten en Ermelo wonen, kunnen zich aanmelden. Dit kan via e-mail: annekeneelco@gmail.com of via onderstaande antwoordstrook (opsturen naar A. Fokkema, Retiefstraat 187, 3851 AE in Ermelo).

Na opgave volgt de indeling en krijgt u thuis bericht waar en wanneer u wordt verwacht.